Priča o Ferdinandu, ogromnom biku koji više voli da miriše cveće nego da se bori, osvojila je srca ljudi širom sveta još od kada je prvi put ispričana 1936. godine u knjizi „Priča o Ferdinandu“, autora Munro Lifa. Topla i šarmantna pripovetka o tome kako izgled može da prevari (ili, zašto ne bi trebalo da sudite biku po njegovom izgledu) imala je za cilj da pošalje poruku o ljubavi i prihvatanju, i zbog toga je opstala decenijama. Ove praznične sezone, nova generacija ljubitelja filma moći će da uživa u dugometražnoj ekranizaciji knjige, u produkciji slavnog Blue Sky studija, koja stiže u domaće bioskope pretpremijerno od 14. decembra.

Povezana vest:  U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva 49 filmova

U glavnim ulogama našli su se glumci sinhronizacije Aleksandar Radojičić – Ferdinand, Tamara Krcunović, Igor Lazić Niggor, Ivona Rambosek, Srđan Čolić (Moby Dick), Marko Kon i mnogi drugi. Režiju potpisuje dobitnik nominacije za Oskara, Karlos Saldana, kreator filmova RIO i Ledeno doba, a muziku za film uradio je mladi popularni pevač Nik Džonas.
„Odavno sam upoznat s pričom o Ferdinandu, a kada su mi pokazali matrijale za film bio sam potpuno oduševljen,“ priseća se Džonas, ističući: „Oduvek sam želeo da napravim originalnu pesmu za film.“

Povezana vest:  Poslednji film Žarka Lauševića zatvara 52. FEST

Film Ferdinand je dobio dve nominacije za Zlatni globus, i to u kategorijama za najbolji animirani film i najbolju originalnu pesmu (Nik Džonas – „Home“). Prestižna dodela nagrada Zlatni globus zakazana je za 7. januar sledeće godine.

Film Ferdinand će pretpremijerno početi da se prikazuje od 14. decembra u bioskopima Cineplexx, CineStar, Cine Grand, Roda Cineplex i Fontana, dok je premijera sa učesnicima sinhronizacije zakazana za subotu, 16. decembar u 16 časova u bioskopu Cineplexx Delta City.

Povezana vest:  SOFEST 2012, Svečanim defileom ulicama Sopota otvoren 41. Sofest

„Ferdinand“ stiže u domaće bioskope širom Srbije 21. decembra, sinhronizovan na srpski jezik, u 2D i 3D formatima.