Domaća publika će od sutra, četvrtka 11. januara, biti u prilici da u bioskopima pogleda istinitu istorijsku dramu NAJMRAČNIJI ČAS za koju je Geri Oldman, nedavno dobio prestižnu filmsku nagradu „Zlatni globus“ za najbolju mušku ulogu (kategorija: drama). Film će se prikazivati na redovnom repertoaru sledećih bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Roda Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Tuckwood Cineplex, Fontana, Arena Cineplex (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Cineplexx Niš, Cineplexx Kragujevac Plaza, Vilin Grad (Niš), Kvart (Kraljevo), Eurocinema (Subotica), Aleksandar Lifka (Subotica), Ekran (Sombor), Art (Užice), Centar za kulturu Valjevo, Dom kulture Pirot, LM bioskop Šabac, Kulturni centar Vrbas, Kulturni centar Jagodina, Cineplexx Podgorica, Cadmus Cineplexx (Budva) i Cinema 123 (Nikšić), Cineplexx Priština, Kino ABC (Priština), DokuFest Prizren.

Povezana vest:  Džordž Kluni na Havajima snima novi film

Pored fantastičnog Gerija Oldmana koji tumači lik čuvenog državnika Vinstona Čerčila, glumačku ekipu upotpunjuju Kristin Skot Tomas, sve popularnija mlada glumica Lili Džejms i mnogi drugi istaknuti umetnici. Oldman je i sam priznao da mu je priprema ove uloge bila ozbiljan izazov: „Počelo sam sa glasom. Morao sam da ubedim sebe da zvučim kao on. Tako sam uzeo jedan njegov govor i diktafon i započeo eksperiment. Onda sam uronio u pisane materijale. Morao sam da ga upoznam na psihološkom i intelektualnom nivou.
O FILMU:

Povezana vest:  NOĆNA POTERA STIŽE U BIOSKOPE 16.APRILA

Režija: Joe Wright

Uloge: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn

Žanr: drama

Scenario: Anthony McCarten

Studio: Universal Pictures

NAJMRAČNIJI ČAS je uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Vinston Čerčil (Geri Oldman) samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka: da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma sa nacističkom Nemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda. Dok nezaustavljive nemačke trupe prolaze Zapadnom Evropom i pretnja od invazije je neizbežna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavere i spletke, Čerčil mora izdržati svoj najmračniji čas, okupiti naciju i pokušati da promeni tok svetske istorije.

Povezana vest:  Uskršnje druženje ove subote u bioskopima uz poklone iznenađenja za najmlađe