Hari Poter i relikvije Smrti_2Kompanija Warner Bros. Pictures  odustala od 3D verzije film “Hari Poter i relikvije Smrti 1“

 

Kompanija Warner Bros. Pictures donela je odluku da film, ‘’Hari Poter i relikvije Smrti – I deo”, ipak neće biti prikazivan u 3D formatu, kako je bio najavljen, obzirom da neće uspeti da dovrše 3D verziju u okviru predviđenog vremenskog roka.

 

Povezana vest:  Upoznajte Alitu - heroinu novog filma Roberta Rodrigeza i Džejmsa Kamerona

-Uprkos svačijem trudu, nismo bili u mogućnosti da u celovitosti konvertujemo film i izađemo u susret najvišim standardima kvaliteta. Ne bismo želeli da razočaramo fanove koji dugo očekuju epilog ovog izuzetnog putovanja, i njegov kraj. Stoga, kao što je planirano, datum ulaska filma u bioskope ostaje nepromenjen 19. novembar 2010. godine. Smatramo, zajedno sa autorima koji rade na filmu, da je ovo najbolji način da obezbedimo našoj publici da iskuse pravo ‘’Hari Poter iskustvo’’ – stoji u sopštenju.

Povezana vest:  Film "Anet" otvara predstojeći 74. Filmski festival u Kanu

 

Producent Dejvid Hejman je izjavio:

-Već 10 godina radimo u korak sa Alanom Hornom i studijom čiji je prioritet uvek bio da sačuva integritet knjiga Dž.K.Rouling koje smo adaptirali za ekran i ova odluka upravo reflektuje tu obavezu i posvećenost.

 

Režiser Dejvid Jejts je dodao:

-Ova odluka, koju mi u potpunosti podržavamo, ističe činjenicu da je kompaniji Warner Bros. Pictures uvek kvalitet na prvom mestu.

Povezana vest:  Žena za ukras od 21. aprila u bioskopima

 

Kao sto je predviđeno, 15. jula 2011. godine, poslednji nastavak ove filmske franšize, “Hari Poter i relikvije Smrti – II deo”, će biti prikazivan u 2D i 3D formatu.