Pogledajte prvu bisokopsku najavu trilera “Što nas ne ubije” koji će nam ove jeseni lediti krv u venama što zbog straha što mzbog hladne Švedske u kojoj se radnja ovog nastavka dešava.

Reč je o ekranizaciji poslednje, četvrteknjige istoimenog naziva koja je nastavak Milenium trilogije (Muškarci koji mrze žene, Devojka koja se igrala vatrom I Kule u zraku).Poslednja filmska ekranizacija bio je film Dejvida FinčeraMuškarci koji mrze žene iz 2011. godine koji je ostvario uspeh i kod publike i kod kritike a zatim i osvojio nagradu Oskar.

Povezana vest:  Svečana premijera filma "Nebesa" uz deo autorske i glumačke ekipe u Cineplexx Promenadi 18. novembra

U filmu Što nas neubijepratimo dobro nam poznate protagoniste Lizbet Salander, mladu hakerku, i novinaraMikaela Blomkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, sajber kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju primoraće beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku da ponovno udruže snage. Reč je o trileru kog su obožavatelji dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lizbet Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah.

Povezana vest:  Kevinu Spejsiju neće biti uručena nagrada Emi zbog optužbi

U filmskoj verziji kultni lik Lizbet Salander igra glumica Kler Foj, gledaocima poznata po ulozi u seriji KRUNA), a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverir Gudnason.

U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transrodni model. Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo i ulogu izvršnog producenta.

Zanimljivo je da se u ovom nastavku maksimalno trudilo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma. Vredi pomenuti da autor ove poslednje, četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stig Larson koji je preminuo, već ju ovu napisao jedan od najboljih savremenih švedskih pisaca David Lagerkranc.

Povezana vest:  Film "Ejmi" otvara 11. festival Slobodna zona

Inače, knjiga Što nas ne ubije u Americi je ostvarila status bestselera, a i prva filmska ekranizacija Muškarci koji mrze ženepobrala je pohvale tako da jedva čekamo oktobar kada film stiže u bioskope.

Film “Što nas ne ubije” dolazi u bisokope 25.10.2018.