Film „Grofica“ u bioskopu „Tuckwood Cineplex“ od 14. januara

GroficaNakon odličnih kritika i fenomenalnog uspeha kod publike na filmskoj reviji „L’Oreal Paris Cinemania“ film „Grofica“ rediteljke Džuli Delpi(Julie Delpy), o zloglasnoj mađarskoj grofici Eržebet Batori počeće sa bioskopskim prikazivanjem.
Džuli Delpi igra glavnu ulogu, a pored nje u filmu igraju i Vilijam Hart, Ana Marija Marinka i Danijel Brul. 
Mađarska grofica Erzebet Batori iz 17. veka, opsednuta svojom lepotom, počinila je stotine ubistva iz uverenja da će kupanje u krvi devica sačuvati njenu mladost. Ona se smatra jednim od najstrasnijih serijskih ubica u istoriji. Zajedno sa svojim saradnicama optužena je za torturu i ubijanje preko 650 devojaka i mladih žena. Znali su je kao krvavu damu Cahtice, po dvorcu u kome je nakon suđenja provela ostatak svog života.
Tokom 1980-ih godina se pojavila teza da je „krvava grofica“ inspirisala Brema Stokera (Bram), autora romana „Drakula“ (1898) za varijaciju vampirskog mita u kojoj se „živi mrtvac“ podmlađuje pijući ljudsku krv. 
Film „Grofica“ će biti na redovnom repertoaru bioskopa „Tuckwood Cineplex“ od 14. januara najavila je distributerska kuća Tuck. 

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD