U konkurenciji za nagradu “Dunav 2860“ za najbolji film festivala, na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu Dunav Film Fest u Smederevu, naći će se film „Zlogonje” Raška Miljkovića, koji će biti prikazan našoj publici večeras, u nedelju, 19. avgusta u 20.30. Iste večeri, publika će imati priliku da pogleda i mađarski film „Viski bandit”, koji je imao svoje projekcije na filmskim festivalima u Varšavi i Čikagu.

Povezana vest:  Pare za Palićki festival obećane, ali još nema ugovora

Nagradu „Dunav 2860“ za najbolji film festivala, na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu Dunav Film Fest dodeliće žiri koji čine glumci Jelena Gavrilović, Goran Bogdan i Slaven Došlo.

Osam aktuelnih evropskih naslova koji su predstavljeni na značajnim festivalima širom Evrope, koji će biti prikazani u okviru Glavnog programa festivala, naći će se u takmičarskoj selekciji  za nagradu „Dunav 2860“. Naziv nagrade simbolično označava dužinu reke Dunav u kilometrima u njenom celom toku, od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova.

Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima

Dunav Film Fest – Smederevo 2018. održava se u Smederevu od 19. do 23. avgusta i omogućiće smederevskoj publici uvid u brojne umetničke filmove iz zemalja podunavskog sliva. Pored deset najnovijih umetničkih ostvarenja koja će biti prikazana u glavnom programu, Festival sadrži i brojne prateće programe.