Predstavljen program 24. Festivala autorskog filma

///Predstavljen program 24. Festivala autorskog filma

Predstavljen program 24. Festivala autorskog filma

Film japanskog reditelja Hirokazu Korede „Kradljivci“ svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma 23. novembra. Festival će trajati do 30. novembra 2018. godine.

Publika će ove godine imati priliku da prisustvuje kako je direktor Festivala Igor Stanković rekao ‚‚24. Festivalu autorskog filma, sa fenomenalnim i kvalitetnim programom, najvećim do sada“.

Pored Glavnog programa, tu su i programi ‚‚Hrabri Balkan“, ‚‚Bande a part“, ‚‚Cinéfondation“, ACID kao i specijalne projekcije.

U Glavnom programu biće prikazano dvadeset šest ostvarenja, od kojih će se deset takmičiti za Gran Prix nagradu ‚‚Aleksandar Saša Petrović“. Filmovi domaćih reditelja koji će biti u takmičarskom programu su ‚‚Teret“ Ognjena Glavonića, ‚‚Ti imaš noć“ Ivana Salatića i ‚‚Granice, kiše“ Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića. – naveo je umetnički direktor Srđan Vučinić.

Povezana vest:  Prodata prava za erotski film Silvestera Stalonea

‚‚U okviru ACID programa, u saradnji sa Francuskim institutom uvedena je novina, ACID pop, koji ima za cilj otvaranje dijaloga između publike i reditelja filma.“ Istakla je operativna direktorka Festivala Milena Debeljković.

Ove godine Festival sa zadovoljstvom prikazuje i retrospektivu velikog francuskog reditelja Žaka Riveta. Retrospektivu će otvoriti film ‚‚Kaluđerica“ 25. novembra u 20 časova u Velikoj Sali Jugoslovenske Kinoteke, a pre same projekcije, od 19 časova, biće predstavljeno prvo izdanje knjige Fakulteta za Medije i komunikacije pod nazivom ‚‚Žak Rivet: Tekstovi i razgovori“.

Povezana vest:  Ashley Greene o slavi

Kako su na konferenciji naveli direktor Festivala Igor Stanković i umetnički direktor Srđan Vučinić, gledaoci će imati priliku da pogledaju najbolje autorske filmove ovogodišnje produkcije kroz drugačiji pogled na život i planetu koju neprekidno pustoše vojske, mediji, korporacije, povelje i zakoni.

Glavna lokacija festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

By | 2018-11-14T21:41:24+00:00 novembar 14th, 2018|Film|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.