U tri pune bioskopske sale, u Sava centru, Kombank dvorani i Sinepleks Ušću, sinoć je održana svečana premijera filma Petra Ristovskog “Kralj Petar Prvi”. Publika je stajaćim ovacijama na kraju svih projekcija dočekala i nagradila ekipu filma.

Aplauz kojim je ekipa filma na čelu sa glumcem i producentom Lazarom Ristovskim i rediteljem Petrom Ristovski dočekana već na crvenom tepihu u Sava centru bio je dokaz da je publike nestrpljivo čekala da pogleda ovo ostvarenje.

U obraćanju novinarskim ekipama pred premijeru Lazar Ristovski je rekao da je film “Kralj Petar Prvi” produkciono sigurno najzahtevniji srpski film ikada, kao i da iako je snimljen za nepunih dva miliona evra, izgleda kao da je urađen sa budžetom od 20 miliona, u šta će publika vrlo brzo moći da se uveri.

Povezana vest:  Meg Rajan i Tom Henks ponovo zajedno na filmu

– Ja i ekipa filma nismo želeli da snimimo dokumentarni istorijski film koji će biti istorijska čitanka, već smo napravili umetnički film koji je iznad toga što je dokumentarno, rekao je Lazar Ristovski pred premijeru i dodao da se su njegov dugogodišnji rad i strpljenje i te kako isplatili.

Filmska ekipa je zatim iz prvih redova u Velikoj sali u Sava centru odgledala film zajedno sa publikom. Nakon 125 minuta tokom koje je publika netremice gledala ovo ostvarenje, već tokom špice počeo je gromoglasni aplauz. Publika nije štedela dlanove, a najveće ovacije doživeli su, pored Lazara Ristovskog, glumci Radovan Vujović, Milan Kolak i dečak Ivan Vujić, koji je u ulozi najmlađeg vojnika na svetu Momčila Gavrića, sve gledaoce podsetio na Slavka Štimca. Naravno, na kraju je zaslužen veliki aplauz dobio i reditelj Petar Ristovski, koji se ovim filmom odmah svrstao u prvi red srpskih reditelja.

Povezana vest:  Uskoro pomirenje Kristen Stjuart i Roberta Patinsona

Ekipa filma je nakon sve tri projekcije u Beogradu sinoć zasluženo proslavila uspeh na koktelu koji je održan u holu Kombank dvorane, uz prisustvo gostiju i kolega koji su sa oduševljem komentarisali film i čestitali ekipi.

Film “Kralj Petar Prvi” odmah nakon beogradske premijere kreće na svoju srpsku turneju i već večeras će film biti prikazan pred publikom u Novom Sadu, a petak, 7. decembra, u Nišu.

Povezana vest:  Filmska tribina: "Film noir: osveta femme fatale", subota, 11. decembar, Dom omladine