Igrani film ‚‚Horizonti“, reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića 20. decembra stiže u bioskope širom Srbije.

Svetislav se aktivno bavi filmom od 2011. godine kada upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu. Napravio je nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, a ‚‚Horizonti“ su njegov prvi dugometražni igrani film.

Ovo ostvarenje je prikazano na Filmskom festivalu u Kairu, kao i na festivalima u Montrealu i Kotbusu u Nemačkoj. Na filmskom festivalu u Sopotu je Jovani Gavrilović koja glumi Jovanku, dodeljena nagrada ‚‚Mira Stupica“ za najbolju glumicu.

Povezana vest:  Predstavljamo vam drugi trejler filma Dnevnik mašinovođe, reditelja Miloša Radovića

Film prikazuje kako jedna velika laž uvlači naizgled običnu seosku porodicu u komplikovane i neprirodne odnose koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja ostavlja ozbiljne posledice na preživele.

Dugometražni igrani film „Horizonti“ je nastao u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, Cinnamon Films i Gray Tree Film, a uz podršku Filmskog Centra Srbije koji je ovo ostvarenje podržao u kategoriji završnih studentskih filmova.

Povezana vest:  Kevin Spejsi se pridružio podršci ugroženima u poplavama

Uloge u „Horizontima“ tumače Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Jovana Gavrilović, Stefan Bundalo, Nebojša Rako, Boris Pingović, Nikola Stanimirović, Nikola Arsić, Branka Šelić, Janko Cicka i Dušan Dragomirović.