„Aquaman“, američki film o istoimenom superheroju koji je kreiran u laboratoriji DC Comicsa, doživeo je neverovatan uspeh širom sveta, a do sada je na globalnoj sceni zaradio 822 miliona dolara.

Film „Aquaman“ je već nadmašio uspeh filma „Wonder Woman“ čija je ukupna zarada 821 milion dolara. Inače, „Aquaman“ i „Wonder Woman“ debitovali su u „Ligi pravde“ zajedno s Ezrom Miller koji je utelovio Flasha.

Povezana vest:  Šon Pen i Skarlet Johanson opet zajedno

„Aquaman“ je doživeo neverovatan uspeh van američkog tržišta gde je zaradio 560 miliona dolara, od čega samo u Kini 260 miliona dolara.

Priču o ovom DC junaku možete pogledati i u srpskim bioskopima. Priča prati dramu i mogući početak rata između carstva sa dna mora i ljudi s površine.

Film je režirao James Wan, scenario su napisali David Leslie Johnson-McGoldrick i Will Beall prema priči koju također potpisuju režiser Wan i scenarista Beall uz pomoć Geoffa Johnsa. Uloge tumače Jason Momoa, poznat kao Khal Drogo u seriji „Game of Thrones“, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II i Nicole Kidman.

Povezana vest:  Džoni Dep uručio nagradu zvezdi horora Kristoferu Liju