Kuaron, Kuper i Li medju nominovanim za nagrade Američkog udruženja reditelja x3

///Kuaron, Kuper i Li medju nominovanim za nagrade Američkog udruženja reditelja x3

Kuaron, Kuper i Li medju nominovanim za nagrade Američkog udruženja reditelja x3

Američko udruženje reditelja (Direktors Guild of America- DGA) objavilo je danas nominacije za svoju 71. ceremoniju dodele nagrada, medju kojima su reditelji Bredli Kuper, Alfonso Kuaron i Spajk Li.

Alfonso Kuaron je nominovan za svoju crno-belu dramu „Roma“, Bredli Kuper za film „Zvezda je rodjena“, a Spajk Li za svoj film „BlacKkKlansman“.

Povezana vest:  Novi Depov film u bioskopima uoči BožićaOstale dve rediteljske nominacije su Piter Fareli za film „Green Book“ i Adam Makej za „Vajs“ (Vice) biografski film o bivšem američkom potpredsedniku Diku Čejniju.

Nagrade DGA spadaju medju one koje mogu da predvide oskarovske nominacije za najboljeg reditelja a moguće i za najbolji film.

Samo se jednom dogodilo u poslednjih deset godina, od kada je američka filmska akademija proširila svoju kategoriju za najbolji film, da reditelj koga je nominovao DGA nije takodje imao film nominovan za najbolji film na Oskarima. Jedini izuzetak je bio triler Dejvida Finčera iz 2011. godine „Muškarci koji mrze žene“ (Girl With the Dragon Tattoo).

Povezana vest:  Robert Patinson kao zavodnik u filmu Bel Ami

Nagrade DGA će biti uručene na ceremoniji 2. februara u Los Andjelesu.

By | 2019-01-10T22:35:08+00:00 januar 9th, 2019|Film|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.