Film „Taurunum Boy“ u međunarodnom takmičarskom programu 37. Izdanja festivala Cinema du Reel u Parizu

///Film „Taurunum Boy“ u međunarodnom takmičarskom programu 37. Izdanja festivala Cinema du Reel u Parizu

Film „Taurunum Boy“ u međunarodnom takmičarskom programu 37. Izdanja festivala Cinema du Reel u Parizu

Od 15. do 24. marta u „Centru Žorž Pompidu“ u Parizu biće održan 37. Međunarodni festival dokumentarnog filma Cinema du Reel, a u dugometražnom odeljku međunarodnog takmičarskog programa je i srpski dokumentarni film „Taurunum Boy“ Jelene Maksimović i Dušana Grubina, i to kao jedini film iz ovog regiona u toj festivalskoj celini.  Taurunum Boy je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije.

Povezana vest:  Madona režira svoj treći film - ljubavnu priču

Taurunum Boy je opservacijski dokumentarac o odrastanju petnaestogodišnjaka u Zemunu. Autori scenarija i reditelji su Jelena Maksimović i Dušan Grubin, a producentkinja Jelena Angelovski. Dušan Grubin je bio i direktor fotografije a Jelena Maksimović i montažerka ovog ostvarenja. Dizajner zvuka Jakov Munižaba, a snimatelji zvuka su bili: Jakov Munižaba, Luka Barajević Bare, Koča Kaštavarac i Dora Filipović. Za dodatnu  kameru su bili zaduženi: Jelena Maksimović, Aleksa Vitorović i Irena Canić. Film traje 70 minuta.

Povezana vest:  Del Toro planira film po atrakciji u Diznijevim parkovima

Taurunum Boy je u decembru 2017. dobio nagradu za postprodukciju švajcarskog fonda „Visions sud est“. Taurunum Boy je već prikazan na festivalu u Prizrenu na Kosovu i Metohiji, te na festivalu u Torinu, Italiji,  prošle jeseni.

I ovom prilikom podsećamo da je Jelena Maksimović dobitnica nagrade „Marko Glušac“ za najboljeg montažera za 2017. godinu, kada  je nagrađena za montažu filmova Vetar, Dubina dva i Zid smrti i tako to.

By | 2019-02-11T21:39:04+00:00 februar 12th, 2019|Film|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.