Svetska premijera domaćeg filma „Šavovi“ u Berlinu

///Svetska premijera domaćeg filma „Šavovi“ u Berlinu

Svetska premijera domaćeg filma „Šavovi“ u Berlinu

Pred rasprodatom dvoranom Kino Internacionala u Berlinu sinoć je održana svečana premijera filma „Šavovi“ reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

Na crvenom tepihu Panorame Berlinskog filmskog festivala pozdravljeni su glumci filma: Snežana Boganović, Jovana Stojiljković, Marko Bacović, Pavle Čemerikić, reditelj Miroslav Terzić, producenti Uliks Fehmiu i Milena Trobozić Garfield, scenaristkinja filma Elma Tataragić i snimatelj Damjan Radovanović.
Publika je dugim aplauzom i ovacijama pozdravila sve prisutne učesnike filma „Šavovi,“ a nakon premijernog prikazivanja reditelj i ostatak glumačke ekipe odgovarali su, sa scene na pitanja publike.

Povezana vest:  Anđelina Džoli želi da ponovo igra uz Breda Pita

Veliko interesovanje izazvala je i konferencija za medije koja je trajala preko 50 minuta zbog velikog broja pitanja koja su imali novinari. Jutarnja projekcija za predstavnike stranih i domaćih medija završila se dugotrajnim aplauzom prisutnih.

Film „Šavovi“ inspirisan je isitinitom pričom jedne od majki nestalih beba.

„Nakon niza godina, moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kad sam upoznao Drinku Radonjić čija me skromnost i hrabrost razoružava. Hvala Drinka. Takođe sam imao sreću da radim sa sjajnom glumačkom ekipom i saradnicima od samog početka. Još tokom rada na scenariju sa Elmom Tataragić, želeo sam da ulogu Ane igra Snežana Bogdanović. Snežana  je ispred kamere postala druga osoba, ne stedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Drug, borac i veliki glumac,“ rekao je reditelj filma Terzić.

Povezana vest:  Rouzi Hantington Vajtli bi volela da glumi u sledećem nastavku Šerloka Holmsa

Odmah posle premijere u Berlinu, „Šavovi“ će imati nacionalnu premijeru 1. marta, na ovogodišnjem FEST-u, posle čega će, od 14. marta, ući u redovnu bioskopsku distribuciju i započeti svoje prikazivanje na filmskim festivalima u zemlji i svetu.

Pogledajte fotografije sa premijer filma „Šavovi“ u Berlinu.

PHOTO: Sebastian Gabsch

By | 2019-02-12T10:59:56+00:00 februar 12th, 2019|Film|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.