Mladi beogradski umetnik Marko Ćulum, veliki ljubitelj superheroja, prvi se odvažio da nacrta heroinu Alitu iz istoimenog filma „Alita: Borbeni anđeo“. Njegov video može poslužiti kao inspiracija svim ljubiteljima ostvarenja o mladom ženskom kiborgu da nacrtaju Alitu u vidu crteža, ilustracije ili dizajniranog fan art postera i učestvuju u multimedijalnom konkursu koji je organizovala distributerska kuća MCF MegaCom Film, u trajanju od 13. februara do 7. marta.
Ćulum je odabrao tehniku crtanja u Kingspray Graffiti VR-u, igrici koja predsavlja simulator za crtanje grafita u virtuelnoj stvarnosti, a upravo ova simulacija, koju možete isprobati u novootvorenoj igraonici Portal u Kombank dvorani je i jedna od nagrada pobednika konkursa.
Neustrašiva mlada „polu devojku polu robot“ Alita, igrom slučaja nađe se, potpuno bez sećanja, u tzv. Gvozdenom gradu u kom pokušava da otkrije svoj identitet. U ovom mestu, u kom zajedno žive i kiborzi i obični ljudi „Alita nema strah za sebe,“ kaže scenarista Džejms Kameron dodajući „Nije bitno koliko je opasan njen protivnik, ona ide parvo ka njemu.“Radovi se mogu poslati do 7. marta na adresu Trg Nikole Pašića 5a, 11000 Beograd (naslov ALITA: BORBENI ANĐEO FAN ART KONKURS) ili na mejl adresu [email protected], a nakon toga, kreativni žiri MCF-a će odabrati pobednike konkursa koji će biti proglašeni na Facebook stranici i web sajtu MCF Mega Com Filma.

Povezana vest:  Proverite da li ste vanzemaljac!

Sve dodatne informacije o nagradama i konkursu možete pronaći na sajtu: mcf.rs

Pozivamo sve fanove da predstave heroinu Alitu na svoj način.

Priča o najsmrtonosnijem oružju dobrog srca, 3D „ALITA: BORBENI ANĐEO“  biće na svim  bioskopskim repertoarima od 14. februara.