Objavljen je poziv za ekskluzivan jednogodišnji trening CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namenjen filmskim poducentkinjama i rediteljkama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Evrope. Reč je o veoma važnom programu, jedinstvenom u Evropi a pokrenutom iz Srbije, koji je kao značajna inicijativa postao prepoznatljiv i van regiona.

Osam rediteljki i producentkinja koje imaju dokumentarni projekat u bilo kojoj fazi produkcije, a žele da ga unapređuju kroz rad sa vodećim ekspertima i da ga prezentuju široj filmskoj profesionalnoj zajednici razvijajući istovremeno i svoje profesionalne veštine, imaće priliku da budu izabrane za ovaj program.

Povezana vest:  Premijera urnebesne komedije "Mamurluk u Bangkoku" sutra u Domu Sindikata!

O značaju ovog programa najbolje svedoči i poziv East Doc Platforme iz Praga, u okviru čijeg će panela 13. marta „Žene u filmskoj industriji“, Biljana Tutorov, direktorka programa CIRCLE govoriti na temu rodne ravnopravnosti, zajedno sa govornicama iz Sjedinjenih država, Nemačke i Švedske.

Program realizuje Wake Up Films iz Srbije u partnerstvu sa DOK Leipzig Co-Pro marketom, Evropskom ženskom audiovizuelnom mrežom (EWA), Evropskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i Underhill festivalom. Program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Povezana vest:  Plavi voz i Žena sa slomljenim nosem u septembru u bioskopu

CIRCLE Women Doc Accelerator je trening namenjen profesionalnom usavršavanju filmskih autorki (rediteljkama i producentkinjama) iz oblasti dokumentarnog filma koje žele dalje da razvijaju svoje projekte nezavisno u kojoj fazi produkcije se nalaze. Program targetira autorke iz zemalja Južne i Istočne Evrope, ali ne isključuje i ostale regione.

Program se sastoji iz tri modula: prvi će biti realizovan u Podgorici u Crnoj Gori u junu mesecu, drugi u Novom Sadu u Srbiji u avgustu, i treći u Lajpcigu (Nemačka) u oktobru 2019.

Povezana vest:  Konkurs za učešće u radionici dokumentarnog filma Crossovers 2011

Za više informacija o prijavi i programu posetite sajt www.doccircle.me