Film „Balkanska međa“, koja će beogradska publika videti u utorak, 19. marta u Sava centru i odmah nakon toga u bioskopima,  sinoć je premijerno prikazan u Moskvi, na svečanoj premijeri pred više od 2000 gledalaca u dve pune dvorane.

„Premijera je prošla fantastično, ljudi su izlazili uplakani iz sale“, kaže glumac i kooprodukcent Miloš Biković, koji se u društvu brojne glumačke ekipe iz Srbije, poklonio moskovskoj publici.  

Povezana vest:  Snimaće se nastavak filma Red

Svečanoj premijeri prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog i političkog života Rusije, na čelu sa Ministrom kulture Vladimirom Medinskim, glumcem Sergejem Bezrukovim, kao Jurijskepajev  Kurovim, učesnikom u akciji na aerodomu Slatina, 1999. godine u Prištini, kojom se film bavi.

„Ruski mediji pišu pozetivno o filmu i prognoze o gledanosti su najbolje. Prodata su filmska prava u čak 35 zemalja“, otkriva Biković koji je zadovoljan prvim reakcijama publike. „Realan utisak da im se fim veoma dopao, da su prepoznali snažnu emotivnu poruku koju nosi“.

Povezana vest:  Dodeljene nagrade na 50. Filmskom festivalu u Sopotu

Biković otkiva da mu je drago što će upravo ovim filmom,  koji je dobar primer kooprudukcije, naši glumci otvoriti sebi vrata u Rusiji.