U studiju Audio Wizard M&D počela je sinhronizacija avanturističkog crtanog filma „SADKO”. U naslovnoj ulozi muzičara Sadka slušaćemo Nikolu Šurbanovića (kojeg bioskopska publika pamti po ulozi u filmu „Afterparti”, a trenutno glumi u dve hit predstave: „Pošto gvožđe” u Ateljeu 212 i „Ljubav u Savamali” u Zvezdara teatru), a u ulozi njegove voljene sirene Nike – Anju Mit („Istine i laži”).

„Sadko” je fantasični pustolovni animirani film, inspirisan istoimenom ruskom tradicionalnom bajkom i pesmom. Priča prati mladog muzičara – Sadka iz drevnog grada Novgoroda, koji ne želi da radi u polju kao njegovi roditelji, već želi samo da svira i peva po ceo dan. Za njegov muzički talenat čuće i sam knez, ali Sadko umesto princeze Nastje bira da krene u potragu za srećom. Put će ga odvesti u čaroban svet na dnu okeana u kojem vlada podvodna veštica Barakuda, držeći Kralja mora uspavanog. Lepa sirena pokušaće da pomogne Sadku da porazi vešticu i spase začaranog kralja.

Povezana vest:  Minka Keli najseksepilnija na svetu

U ulozi veštice Barakude slušaćemo Dušicu Novaković, dok ćemo u ulogama njenih sinova slušati Dušana Kaličanina u ulozi Jegulje i Žarka Stepanov u ulozi Kandže. Dragan Vujić Vujke je Sadkov saputnik papagaj i hrabri viking, a u ostalim ulogama će se naći: Srna Đenadić, LJubiša Dinčić, Marko Marković, Jovan Jelisavčić, Nikola Nemešević i Zdravko Savić.

Reditelj sinhtonizacije je Dušica Novaković.

Povezana vest:  Noć srpskog filma u trideset gradova u Srbiji

Crtani film „Sadko” počeće da se prikazuje u bioskopima širom naše zemlje od 25. aprila.