Veliki uspeh srpske kinematografije -rimejk čuvenih filmova Most i Valter brani Sarajevo

///Veliki uspeh srpske kinematografije -rimejk čuvenih filmova Most i Valter brani Sarajevo

Veliki uspeh srpske kinematografije -rimejk čuvenih filmova Most i Valter brani Sarajevo

Huahua Media, Filmski centar Sarajevo i Dandelion Productions Inc. potpisali su sporazume o saradnji na rimejku dva klasika ratne kinematografije Most i Valter brani Sarajevo. Potpisivanju su prisustvovali i ambasadori Srbije i BiH u Kini, a saradnjom je stvoren međunarodni produkcijski tim koji će, koristeći najnoviju tehnologiju snimanja filmova, ponovo kreirati romantične i herojske epove.

Kao antifašistički filmovi, poznati širom Kine šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, Most i Valter brani Sarajevo ispričali su izvanredne priče, kroz živopisne likove i romantična revolucionarna osećanja i na taj način postali trajni deo sećanja mnogih generacija. Muzika i dijalozi iz tih filmova imaju večni šarm i ostali su popularni do danas. Pomenuti rimejk projekat neće samo odati počast klasicima, već dalje produbiti kulturnu razmenu između Kine, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Povezana vest:  Dženifer Aniston pozvala bivšu svekrvu na svoje venčanje

„Ovaj rimejk  jugoslovenih filmskih bisera je  još jedan dokaz velikog uspeha srpske kinematografije, koja ima velelepnu istoriju i bogatu tradiciju oslikanu u brojnim filmskim ostvarenjima. Srbija i Kina su dve veoma udaljene zemlje, ali je nit koja ih spaja neraskidiva i protkana kroz sve sfere, a posebno u oblasti umetnosti“, istakla je predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Povezana vest:  Gran pri Naisa za najboljeg glumca Nebojši Glogovcu

Na izradi rimejka radiće i  poznati srpski filmski producent i reditelj Predrag Gaga Antonijević koji je trenutno angažovan u Holivudu, dok u Srbiji snima film o Jasenovcu i popularnu seriju Državni službenik.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i ambasadori Srbije i BiH u Kini, NJ.E. Milan Bačević i  NJ.E. Anton Ril,

Film Most ušao je u preliminarnu fazu priprema i početak snimanja planira se za početak 2020. godine, a svi učesnici projekta će uložiti napore da ovi klasici zablistaju novim sjajem. Predstavnci Huahua Media dolaze u narednih mesec dana u Sarajevo i Beograd radi obilaska lokacija, kastinga i daljih priprema za ovaj veliki filmski projekat.

Povezana vest:  Pol Đamati u ulozi Nikite Hruščova

 

By | 2019-05-11T15:44:57+00:00 maj 10th, 2019|Film|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.