Premijera filma „X-Men: Mračni Feniks“, održaće se 5. juna u svim bioskopima, a karte su već u prodaji i mogu se kupiti na svim blagajnama domaćih bioskopa.

Studio 20th Century Fox snimio je, kako autori najavljuju, poslednji nastavak čuvene sage i ponudio ljubiteljima franšize X-MEN-a kratak video o nastanku i razvoju legendarnih likova iz filmova X-Men sa izdvojenim insertima i izjavama glumaca.

Povezana vest:  Džim Keri u ulozi vlasnika pingvina

Privlačnost čuvenim superherojima traje skoro 20 godina kod publike širom sveta, a poznati junaci i njihovi voljeni likovi imali su svoj uticaj na popularnu kulturu današnjice.

Domaća publika biće u prilici da uživa u poslednjem nastavku kultnog serijala „X-Men: Mračni feniks“, ovaj put najviše okrenutog ka najmoćnijem ženskom liku Marvelovog stripa, mutantkinji Džin Grej.

Reditelj Sajmon Kinberg rekao je da se ovaj nastavak razlikuje od svih predhodnih i tematski i stilski i da je, nakon skoro dvadeset godina došlo vreme za promene. „Osećao sam da je hrabriji ton potreban za ovu priču, koja je intenzivnija i intimnija. Moj posao je bio da se postaram da svi shvate da radimo potpuno drugačiji X-Men, koji je realniji i bliži publici.“

Povezana vest:  HBO EUROPE DOKUMENTARAC „TOTO I NJEGOVE SESTRE" U FINALNOJ SELEKCIJI EVROPSKIH FILMSKIH NAGRADA (EFA) ZA NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM

Uloga crvenokose heroine koja se pretvara u svoj alter-ego Feniks, ponovo je pripala mladoj engleskoj glumici Sofi Tarner („X-Man Apokalipsa“) poznatoj po ulozi Sanse Stark, iz planetarno popularne serije „Igra Prestola.“ U ostalim ulogama našli su se: Dženifer Lorens, Džejms Makavoj, Nikola Hoult, Majk Fasbender i drugi.