KIDS FEST i Beogradski Manifest ove godine obradovaće i najmađe posetioce ovog kulturog događaja. U okviru Film i Art Zone, Kids Fest će prikazati tri najgledanija filma 14. KIDS FEST-a i organizovati radionice za posetioce.

Dokumentarni film „Fantastičan dan na Planeti Zemlji“ prikazuje čudesno dvadesetčetvoročasovno putovanje Sunca oko neverovatne planete koju nazivamo svojim domom. Ova neobična avantura vodi nas na najrazličitija mesta – od najviših planinskih vrhova do srca džungle kako bi prikazala veličanstvenu moć prirode i način na koji ona oblikuje živote svih živih bića na Zemlji.

Animrani film „Mali Veseljak – Brod Spasilac“ i najstarije će vratiti u detinjstvo kada je mali remorker pokupio sve simpatije. Najmlađi će uživati u avanturi Elijasa, kojeg posle hrabre misije spasavanja u olujnim vremenskim prilikama, pozivaju da dođe da radi kao brod spasilac u Velikoj luci.

Povezana vest:  Transformers 4 stižu 2014., Majkl Bej režiser

Treći nastavak francuskog igranog filma „Bela I Sebastijan – Najbolji prijatelji“ donosi nam novu priču o ljubavi i hrabrosti koja će bez sumnje osvojiti kako dečija srca, tako i srca odraslih.

Svi filmovi su sinhronizovani na srpski jezik i prikazaće se u nedelju 26. maja:
11h – Fantastičan Dan na Planeti Zemlji
12.30h – Mali Veseljak – Brod spasilac
13.45h – Bela i Sebastijan – Najbolji prijatelji

Povezana vest:  U saradnji sa Delegacijom Evropske unije - nagrada publike za najbolji Evropski film u Glavnom takmičarskom programu

Pored filmskog programa, Kids Fest poziva najmlađe posetioce Beogradskog Manifesta da posete štand i učestvuju u kreativnim radionica.

Subota, 25. maj
11 – 13h – Sveznalkov rečnik (Sveznalkov rečnik – edukativna serija za decu)
Suština srpskog jezika kroz najzabavnije radionice uz Sveznalka.
11 – 16h Igraonica Kamičak – Face painting (Kamicak Igraonica)
Iskoristite priliku da postanete omiljeni lik iz svog filma. Drugari iz Igraonice Kamičak će ostvariti vase želje.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za VIKEND MAGIJE u CineStar bioskopima

Nedelja, 26. maj
12 – 14h – Kreativna radionica Rajić
Izrada obeleživača za knjige, bukmarkera. Učesnicima će biti predložene razlicite tehnike izrade sa inspiracijom ornamentalnih šara sa fresaka srpskih manastira. Učesnici ce po svom afinitetu izabrati motiv i tehniku. Tehnike su: crtez, kolaž, crtanje koncem i vez i šivenje.

15. KIDS FEST će se tradicionalno održati od 13. oo 20. oktobra 2019. godine. Posetioci ovog jubilarnog izdanja moći će kao i do sad da pogledaju najnovija evropska filmska ostavrenja za decu i mlade, kao i neke od najboljih animiranih filmova.