Večeras je svečano otvoren treći Ravno Selo Film Festivalu u ovom vojvođanskom selu. Italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin pozdravili su goste i oko dve hiljade posetioca i svečano otvorili festival. Gostima se na početku obratio Lazar Ristovski, inače Ravnoselac i osnivač festivala I najavio da je glavni projekat za izgradnju Doma kulture gotov.

“Cilj ovog festivala je bio obnavljanje izgorelog Doma kulture i meni je zadovoljstvo da najavim da su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Drago mi što imamo tako mnogo gostiju iz inostranstva, jer ovo jeste internacionalni festival i hvala svima na podršci i zalaganju da napreduje iz godine u godinu. ”

Gostima je premijerno prikazana animacija Doma kulture po projektu arhitekata.

Povezana vest:  Džejimiju Dornanu 1,5 miliona dolara za jednu scenu u filmu

Među gostima pored Milana Marića, lica u fokusu ove godine, bili su I gradonačelnici Novog Sada i Subotice, kao i gosti iz Italije, Kine i Danske. Kineska producentkinja  Džan Ju Đa na srpskom jeziku pozdravila je goste i izrazila nadu da se saradnja između naše dve zemlje ostvari i u oblasti filma I televizije.

Milan Marić izrazio je svoje zadovoljstvo I rekao: “Srećan sam što sam na ovom mladom festivalu, posebno zato što sam i ja sam na početku karijere. Poručio bih mladim ljudima da se ne plaše da greše, ali da ne prestanu da sanjaju!”

Povezana vest:  Robert i Kristen proglašeni parom godine

Predsednik Saveta Mesne zajednice Ravnog Sela Zarija Lazović je izjavio kako je ovaj festival veliki događaj za Ravnoselce i koliko su svi ponosni I na svoj festival i na Lazara Ristovskog.

Svečano otvaranje festivala pratio je i koncert filmske muzike, na kojem su novosadski filharmoničari predvođeni maestrom Mikicom Jevtićem, pratili Dušicu Novaković, glumicu Pozorišta na Terazijama, Mirnu Raduloviću, Kseniju Mijatović, Anu Stanić i Luku Maraša (Pinkova zvezda, rodom iz Ravnog Sela). Program je ispraćen ovacijama publike.

Povezana vest:  Poslednja klapa tv serije "Vojna akademija"

Program otvaranja vodili su glumci Lora Đurović i Milan Kolak. A otvaranje je režirao Đorđe Makarević.

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna prikazan je debitantski film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima pozdravila je publiku nakon projekcije.

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa I producentske kuće Zillion film.