Narnia_PlakatLetopisi Narnije potukli Anđželinu i Depa

 

Poslednji nastavak fantazijskog serijala „‘Letopisi Narnije: Putovanje Namernika Zore 3D'“ uplovio je na vrh box officea sa zaradom od 24,5 miliona dolara na američkom tržištu, Associated Press prenosi podatke studija.

Na drugom mestu se nalaze romantični triler „Turist“ sa zaradom od 17 miliona dolara, u kojem glume Andželina Žoli (Angelina Jolie) i Džoni Dep (Johnny Depp).

Povezana vest:  Film "Tilva Roš " je sinoć osvojio tri nagrade na međunarodnim festivalima!

U poređenju sa prethodna dva nastavka serijala „Letopis Narnije“, poslednji je zabeležio drastično manju zaradu. Prvi deo zaradio je 65,6 miliona dolara tokom prvog vikenda, dok je „Princ Caspian“ zaradio 55 miliona dolara.

Ipak, film je zaradio 80 miliona dolara u 85 zemalja sveta gde se prikazuje pa su u kompaniji 20th Century Fox zadovoljni ukupnom zaradom i smatraju da su na dobrom putu zarađivanja 150 miliona dolara koliko je film koštao.

Povezana vest:  Nagrada kritičara filmu Ketrin Bigelou o "lovu" na Osamu

Skromno otvaranje imao je i „Turist“ u kojem glume dve možda i najveće glumačke zvezde današnjice.

-Imate dve velike zvezde u filmu pa su očekivanja malo pokvarena – rekao je Rori (Rory) Bruer, direktor distribucije u Sonyju, dodavši da je ovo ipak respektabilan početak.

Na trećem mestu se našao prošlonedeljni pobednik, Disneyjev animirani mjuzikl „Tangled“ sa 14,6 miliona dolara, što mu je donelo ukupnu zaradu od 115,6 miliona.

Povezana vest:  Devet filmova u trci za nominaciju za Oskara za strani film

Četvrto mesto liste zauzeo je novi nastavak o avanturama mladog čarobnjaka Harryja Pottera koji je zaradio 8,5 miliona dolara, dok je na petom mestu film „Unstoppable“ sa skromnih 3,8 miliona dolara.