true_grint

„Čovek zvani hrabrost“ premijerno na FEST – u 4. marta!

Avanturistički vestern „ČOVEK ZVANI HRABROST“ (TRUE GRIT) biće premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Beogradska publika imaće priliku da ga pogleda u petak 04. marta u 19h i u subotu 05. marta u 11h u Sava Centru.

„Čovek zvani hrabrost“ je film o osveti i hrabrosti, a njegovi tvorci su Oskarom nagrađeni reditelji Džoel i Itan Koen.

Radnja je smeštena u 70-te godine 17. veka, neposredno posle završetka građanskog rata, a priču pripoveda Meti Ros, 14 – godišnja devojčica koja dolazi u Arkanzas odlučna u tome da izvede pred lice pravde čoveka koji je svirepo ubio njenog oca.

Povezana vest:  Film "Pored mene" dobija svoj mjuzikl, a uskoro i nastavak!

Pored filma, objavljena je i knjiga „Čovek zvani hrabrost“, Čarlsa Portisa u izdanju „Čarobne knjige“, kultno delo vestern književnosti upečatljivog cinizma i humora po kojoj je i snimljen film.

Meti (Hejli Stajnfeld) dolazi u Fort Smit kao jedini predstavnik svoje porodice u potrazi za kukavicom Tomom Čejnijem (Džoš Brolin) za koga se kaže da je ubio njenog oca zbog dva komada zlata posle čega je pobegao na indijansku teritoriju. Odlučna u nameri da prati Čejnija i da se postara da on bude obešen, Meti će potražiti pomoć od čoveka za koga se priča da je najsuroviji američki maršal u gradu – lak na obaraču, pijani Ruster Kogbern (Džef Bridžis), koji će posle mnogobrojnih protivljenja ipak pristati da krene u poteru za Čejnijem. Ali Čejni je već na meti pričljivog teksaškog rendžera Labefa (Met Dejmon) koji takođe nastoji da ga uhvati i odvede u Teksas za šta će dobiti bogatu nagradu – što će dovesti do toga da će se putevi ovog neobičnog trija ukrstiti.

Povezana vest:  Festival Autorskog filma nastavlja da neguje tradiciju profesora Vlade Petrića

Film „Čovek zvani hrabrost“ ulazi na redovne repertoare naših bioskopa od 10. marta.