Natpisu „Holivud“ preti opasnost da bude zaklonjen zgradama 

HollywoodSignČuvenom natpisu „Holivud“, koji se uzdiže iznad Los Anđelesa, preti opasnost da u skoroj budućnosti bude zaklonjen visokim građevinama, pa su borci za zaštitu okoline pokrenuli akciju sakupljanja sredstava da se građevinske kompanije ne bi domogle zemljišta oko natpisa. 
U tom cilju natpis je ovih dana i prekriven novim koji glasi „Spasite vrh“ (Save the peak). 
Pano „Holivud“, čija su slova visoka 15 metara, pripada gradu, ali zemljište koje ga okružuje je u vlasništvu jednog konzorcijuma za nekretnine koji želi da na njemu podigne luksuzne građevine. 
Kako prenose strani mediji, konzorcijum je pristao da prepusti 55 hektara zemljišta organizaciji za zaštitu životne sredine „Trust for Public Land“ za 12,5 miliona dolara, ali pod uslovom da novac bude isplaćen do 14 aprila ove godine. 
Portparol organizacije je izjavio da je do sada sakupljeno sedam miliona dolara i da se nada da će najnovija akcija pomoći da se sakupi preostalih pet i po miliona. 
Prvih sedam miliona obezbedio je sam grad Los Anđeles, lokalna privredna komora i privatni donatori koji ne žele da čuveni natpis iznad grada nestane.

Povezana vest:  Šta nas čeka u završnom delu 'Praskozorja'