KingsSpeech

Kraljev govor nominovan za Evropsku pipls čojs nagradu

 

Filmovi „Kraljev govor“, „U boljem svetu“ i „Bezimeni“ u konkurenciji su za Evropsku pipls čojs (izbor publike) nagradu, objavio je danas Holivud riporter. Radi se o jednom od priznanja koje dodeljuje Evropska filmska akademija, ali dobitnika ne biraju članovi te akademije već publika, putem sajta www.europeanfilmacademy.org.

Povezana vest:  Srpski film "Sestre" u Ujedinjenim nacijama

„Kraljev govor“ je biografska drama u kojoj Kolin Fert tumači britanskog kralja Džordža Šestog koji nastoji da savlada mucanje. Film je dobio četiri Oskara – za glavnog glumca, režiju (Tom Huper), za najbolji film i originalni scenario (Dejvid Sajdler). Dansko ostvarenje „U boljem svetu“, u režiji Suzan Bir, dobilo je ove godine Oskara za najbolji strani film. Priča tog filma odvija se istovremeno u jednom idiličnom gradiću u Danskoj i u izbegličkom logoru u Africi.

Povezana vest:  Tom Henks u novom filmu o hladnom ratu

U trileru „Bezimeni“, koji je režirao Žaume Kolet-Sera, Lijam Nison glumi lekara koji se budi iz kome i saznaje da je neko drugi uzeo njegov identitet. U trci za Evropsku pipls čojs nagradu su i španska drama „Even the Rain“, francuski filmovi „Žena za ukras“ i „Les petits moućoirs“ I italijanska komedija „Benvenuti al sud“.

Proglašenje dobitnika zakazano je za 3. decembar u Berlinu, na dodeli Evropskih filmskih nagrada.

Povezana vest:  Veče za dame uz nastavak „Mama Mia! Idemo ponovo” 19. jula u Cineplexxu