contagion-movie

Film Contagion prvi na listi zarade ove nedelje

 

Poslednji triler Stivena Soderberga „Contagion“ najgledaniji je film u severnoj Americi u prvom vikendu prikazivanja u bioskopima, saopštilo je večeras udruženje Egzibitor Rilejšens (Exhibitor Relations). Film sa Marion Kotijar, Metom Dejmonom, Gvinet Paltrou, Kejt Vinslet i Džidom Loom, priča je o smrtonosnoj epidemiji koja je dovela do panike u celom svetom putem interneta.

Triler je zaradio 23,1 milion dolara i skinuo s liste film „Boja osećanja“, o životu Afroamerikanaca koji se bore za svoja građanska prava. Taj film je ove nedelje zaradio 8,6 miliona dolara, a ukupno za pet nedelja prikazivanja 137 miliona.

Povezana vest:  Kanski festival ove godine nudi filmove Almodorava, Malika

Drugi novitet, „Warrior“, u kojem Nik Nolti igra boksera alkoholičara, na trećem je mestu gledanosti i zaradom od 5,6 miliona dolara za ovu nedelju (21,9 miliona ukupno). Na četvrtom mestu je špijunski film „Slučaj Rahele Singer“ sa 4,9 miliona dolara zarade (ukupno 21,9 miliona).

„Colombiana“, po scenariju Lika Besona i u režiji Olivijea Medatona, na petom je mestu sa četiri miliona dolara zarade (ukupno 29,7 miliona). To je priča o devojčici iz Kolumbije, svedoku ubistva roditelja koja kasnije kao odrasla postaje plaćeni ubica.

Povezana vest:  Robsten na listi najplaćenijih glumaca

Na šestom mestu je „Planeta majmuna – poreklo“, osma verzija te sage sa 3,8 miliona dolara zarade ove nedelje (ukupno 167,8 miliona). Horor „Shark 3D“ je na sedmom mestu sa 3,5 miliona dolara zarade (ukupno 14,7 miliona dolara).

Misija na Mesecu „Apollo 18“ zaradio je 2,9 miliona dolara i zauzima osmo mesto, a na devetom i desetom mestu su komedija „Our Idiot Brother“ sa 2,7 miliona dolara i „Spy Kids 4: All the time in the world“ sa 2,5 miliona zarade.

Povezana vest:  Nevolje TV Si-Bi-Es zbog Čarlija Šina