the-girl-who-played-with-fire-movie-poster

Drugi deo Milenijum trilogije Devojčica koja se igrala vatrom“ večeras na RTS-u
 
U toku prikazivanja holivudske ekranizacije prvog Lašonovog romana iz trilogije Milenijum u režiji Dejvida Finčera, RTS prikazuje sva tri nastavka nastalo po ovim delima.
Prošle subote na program je bila originalna verzija “Muškaraca koji mrze žene”, a ove subote nam stiže drugi nastavak Devojčica koja se igrala vatrom“.
Ostvarenje Devojčica koja se igrala vatrom, čiju režiju potpisuje Daniel Alfredson, biće emitovano 21. januara, u 23.05 na RTS1.
O filmu
Lizbet Salander vraća se u Švedsku pošto je provela godinu dana u inostranstvu. Ali, neposredno pred objavljivanje velike reportaže o seks trafikingu, novinar Milenijuma i njegova devojka pronađeni su mrtvi u svom stanu.
Na oružju kojim je ubistvo počinjeno nalaze se otisci Lizbet Salander. Policija objavljuje poternicu za Salanderovom i potraga počinje.
Mikael Blumkvist, Lizbetin saradnik, doživljava šok kada čuje da je njegova partnerka optužena za ubistvo novinara. Znajući koliko je Salanderova žestoka kada je u opasnosti, želi da je nađe pre neko što to pođe za rukom nekome drugom. U toj potrazi otkriće se detalji iz Lizbetine prošlosti.
U glavnim ulogama: Nomi Rapas i Mikael Nikvist
Devojčica koja se igrala vatrom (Flickan Som Lekte Med Elden/ 2009.)

 

Povezana vest:  ‚‚Boemska rapsodija’’ od četvrtka u bioskopima