Serija Šesto čulo od 21. marta jednom sedmično 

sesto_culoTelevizijski program „Šesto čulo“, kombinacija kriminalističke igrane serije i rialiti šou programa, od 21. marta će biti emitovan nedeljom, kao jedinstvena trosatna emisija, a ne kao do sada, iz delova koji se prikazuju svakog dana. 
Televizija Pink je danas saopštila da je „na zahtev velikog broja gledalaca koji su pratili prvu nedelju probnog emitovanja“ program premešten „u novi, ekskluzivni termin“, i da će biti prikazivan jednom sedmično. 
U ranijim saopštenjima, televizija Pink nije spominjala bilo kakvo „probno emitovanje“ ove domaće serije, koja u igranom segmentu prati aktivnosti novoosnovane regionalne jedinice policijskih stručnjaka „Balkanopol“. 
Prema prethodnoj koncepciji, ponedeljak je bio dan za prikazivanje igranih epizoda, sa opisima zločina, a njih je „Balkanpol“, u saradnji sa gledaocima, političarima, policijskim stručnjacima i poznatim ličnostima, trebalo da rasvetljava u „rialiti“ delovima programa od utorka do nedelje – uz ispitivanje nekoliko osumnjičenih i sužavanje njihovog broja. 
Nova koncepcija predviđa da svake nedelje uveče „u studiju budu poznate javne ličnosti iz Srbije i regiona koje će, istovremeno sa gledaocima, pogledati epizodu igranog programa u kojoj se događa zločin“. 
„Zatim će, svi zajedno, pokušavati da otkriju ko je počinilac, a konačnu pretpostavku donosiće gledaoci koji glasaju telefonskim pozivima i SMS-om“, navodi se u saopštenju TV Pink. 
Takođe se navodi da će se trosatne emisije „završavati prikazivanjem razrešenja igranog dela u kojem će biti otkriven pravi identitet zločinca, a gledaoci koji su dali tacne odgovore posle toga će imati šansu da osvoje vredne nagrade“. 
„Šestog čula“ neće biti na programu do 21. marta. 
Načelnicu „Balkanpola“ u igranom delu serije tumači Milena Dravić, a policajce Tihomir Arsić, Vanesa Radman, Miodrag Krstović i Igor Tešanović. 
U ostalim ulogama pojavljuju se Mira Banjac, Milan Gutović, Velimir Bata Živojinović, Katarina Gojković, Miroljub Turajlija i Zinaida Dedakin. 
Scenaristi su Boban Jevtić, Đorđe Milosavljević i Milan Konjević, a režiseri Dejan Zečević i Nebojša Radosavljević. 

Povezana vest:  Film Dnevnik Diane Budisavljević otvoriće 6. izdanje festivala “Valjevski filmski susreti”