Dokumentarac o Bojama pobednik DORF-a 

MovieTapeDokumentarac „Prvi pravi ženski zvuk“ autorke Brankice Drašković o kultnoj alternativnoj rok grupi „Boje“ iz Novog Sada pobednik je međunarodnog festivala dokumentarnog rok filma „DORF“, koji je održan od 4. do 7. marta istovremeno u Zagrebu, Vinkovcima i Rijeci. 
U odluci festivalskog žirija, kog su činili Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić, ističe se da je srpski film nagrađen za „informativan i iscrpan prikaz društveno-sociološkog i kulturnog konteksta osamdesetih godina u kojem je ponikao jedan od prvih ženskih rok sastava u tadašnjoj državi“. 
Film Draškovićeve o „Bojama“, koje su se pročule prvencem „Dosta dosta dosta“ (1988) a rad su preknule 1997. godine posle albuma „Prevariti naviku“, proglašen je najboljim i po glasovima publike u delu „DORF-a“ održanom u Rijeci. 
„Prvi pravi ženski zvuk“ prikazna je letos na filmskom festivalu „Sinema siti“ (Cinema City) u Novom Sadu i jesenas u Beogradu na muzičkom festivalu „Jelen pivo lajv“. 
Posebnu nagradu žirija „DORF-a“ za „dinamičnu i dokumentarno relevantnu priču o odnosu jedne male sredine prema fenomenu hevi metala i omladinskoj subkulturi“ osvojio je film „Radio Apokaliptiko“ Marka Cvejića iz Slovenije. 
Posebno priznanje Festival je dodijelio Peteru Bracu (Braatz) iz Nemačke, za „ukupan dosadašnji rad i sjajne filmove koje je snimio“. Na „DORF-u“ je učestvovao i dokumentarni film o srpskom muzičaru Vladi Divljanu „Vlada“ slovenačkog autora Rudija Urana. 

Povezana vest:  Jennifer Lawrence se plaši padanja