Izmedju_svetova_01

Sledećeg meseca premijerno dva nova filma u distribuciji MCF MegaCom Filma: “Između svetova“ i „Žena iz susedstva“ u maju u bioskopima
 
“Između svetova”, novi film čuvenog reditelja Frensisa Forda Kopole, u domaćim bioskopima premijerno će biti prikazan 17. maja.  Kombinacija horora i trilera, za koju je Kopola uradio i scenario, inspirisan je gotskim hororom iz dela Edgara Alana Poa.
Pisac Hal Baltimor, u okviru turneje povodom nove knjige, dolazi u mali grad i upliće se u istragu o ubistvu mlade devojke. Iste noći, u snu, posećuje ga i misteriozni duh mlade žene po imenu „V“. Iako nije siguran u njenu vezu sa ubistvom, zahvalan je na priči koja mu je podarena. Postepeno, on otkriva istinu, koja iznenađujuće ima mnogo više veze sa njegovim životom nego što je on mogao da zamisli.
Glavne uloge u filmu igraju : Val Kilmer, El Fening, Brus Dern, Ben Čaplin i Dejvid Pejmer.
la_femme_du_veme_2 
Triler „Žena iz susesdstva“, sa Itanom Hokom i Kristin Skot Tomas u glavnim ulogama, na bioskopskom repertoaru naći će se od 25. maja. U pitanju je film poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog, koji je za svoje debitantsko ostvarenje  „Poslednje utočište“ dobio BAFTA nagradu 2000. godine.
„Žena iz susedstva“ prati američkog pisca Toma Riksa, koji stiže očajan u Pariz kako bi sredio život i ponovo osvojio ljubav žene i kćeri. Kako stvari ne idu baš po planu, on završava u sumnjivom hotelu u predgrađu, radeći kao noćni čuvar. Prelepa misteriozna strankinja Margit se iznenada pojavljuje u njegovom životu i stvari se menjaju. Njihova jaka i strastvena veza izaziva niz neobjašnjivih događaja, koji će preuzeti kontrolu nad njihovim životima.
Ovaj film prikazan je na mnogim festivalima, među kojima je i Međunarodni filmski festival u Čikagu, gde je bio nominovan u kategoriji „najbolji film“. Domaća publika film „Žena iz susedstva“ imala je prilike da pogleda na 40. FEST-u.

 

Povezana vest:  U planu rimejk franšize Smrtonosno oružje