darkshadows_plakat

Dep i Barton predstavili svoj novi film

 

Holivudski glumac Džoni Dep i reditelj Tim Barton predstavili su svoj novi film „Dark Shadows“ (Mračne senke), rimejk televizijske serije iz 1960-ih, u kome Dep glumi vampira koji se budi posle 200 godina u eri diska, televizije i mikrotalasnih rerni. Foršpan za film prikazan je na Sinemakonu, okupljanju vlasnika bioskopa u Las Vegasu i vidi se kao Depov lik, Barnabas Kolins, pokušava da se upozna sa svojim modernim rođacima koji žive u njegovoj kući iz 18. veka.

Povezana vest:  U toku velika filmska akcija "Filmsko leto" u mts Dvorani i Cine grand Big Rakovica do kraja avgusta

Rođake glume Mišel Fajfer i Kloi Morec. Eva Grin glumi vešticu koja je Barnabasa pretvorila u vampira jer je odbio njenu ljubav. Barton je okupljenima rekao da je kao dečak obožavao da gleda tu seriju. „Nisam radio domaće zadatke. Gledao sam taj čudni TV šou“, rekao je on.

Barton je dodao i da su od cele ekipe samo on, Dep i Mišel Fajfer gledali seriju koja se emitovala od 1966. do 1971. godine. Dep gotovo i da nije pričao na promociji filma, prenosi AP. Na sceni se pojavio kao moderna verzija pirata Džeka Speroa, koga je glumio u serijalu „Pirati sa Kariba“ – obučen u crno, sa brojnim narukvicama i ogrlicama.

Povezana vest:  Robert Redford protiv rudnika bakra

Radnja filma počinje 1760. godine u Liverpolu gde se porodica Kolins priprema za put u Novi svet. Nakon što veštica baci čini na njega, Depov vampir biva sahranjen i budi se posle 200 godina da bi otkro potpuno novi svet.

U filmu malu ulogu ima i roker Alis Kuper za koga je Dep rekao da je „najružnija žena koju je video“. Film će premijerno biti prikazan u maju. Džoni Dep i Tim Barton već godinama sarađuju. Prvi put su zajedno radili početkom 1990ih na filmu „Edvard Makazoruki“. Od tada, snimili su „Svinija Toda“, „Eda Vuda“ i još nekoliko filmova.

Povezana vest:  Leonardo Dikaprio zabranju partnerki da priča o njemu