hilary-swank

Ričard Kertis snima film o malariji sa Hilari Svonk
 
Britanski reditelj Ričard Kertis, napoznatiji po romantičnim komedijama „Četiri venčanja i sahrana“ i „Ja u ljubav verujem“, namerava da snimi film o malariji sa Hilari Svonk u glavnoj ulozi.
„Film će se zvati “Marta i Meri“ i biće to priča o malariji, što nije posebno zabavna tema, ali će ipak biti dosta smeha u njemu“, kazao je Kertis u izjavi za BBC.
-Nadam se da će film o malariji biti zabavan publici, ali i da će ljudima ukazati na potrebu da se nešto učini povodom te bolesti – objasnio je britanski reditelj.
Film će se snimati u Africi i Americi tokom ovog leta, a pored Svonkove, u njemu će igrati i britanska glumica Brenda Bletin.
Kertis, poznat i kao scenarista filmova o Bridžit Džouns i crnohumorne serije „Crna guja“, već dugi niz godina podržava kampanju za iskorenjivanje malarije, zarazne bolesti od koje svake godine umre više od 750.000 ljudi u svetu.
-Malarija se može i mora iskoreniti. Svet se gotovo bio otarasio te bolesti tokom 60-ih godina, ali se ona zadržala na nekim mestima u Africi i ponovo ubija ljude / kazao je Kertis.
Poslednji film za koji je Kertis napisao scenario bio je „Ratni konj“ u režiji Stivena Spilberga, a poslednji koji je režirao „Rok barka“ iz 2009.

 

Povezana vest:  Nova uloga Kejti Holms