spike-lee 

Spajk Li radi na dokumentarcu o Majklu Džeksonu
 
Američki reditelj Spajk Li trenutno radi na dokumentarcu o albumu “Bad“ preminulog kralja popa Majkla Džeksona, koji će biti prikazan ove godine povodom 25. godišnjice od izlaska tog materijala, prenose svetske agencije.
Li, koji je radio sa Džeksonom i smatrao ga prijateljem rekao je da je dosta naučio o tom pevaču istražujući njegovu prošlosti, a sve u planu da napravi dokumentarac o albumu “Bad“.
Li je sve što je otkrio nazvao “riznicom saznanja “.
-Imamo prošolst u ovom dokumentarcu koju do sada niko nije video, stvari koje je Majkl čuvao za sebe, stvari koje se nalaze iza scene – rekao je reditelj.
-Imamo kompletan pristup tajnama Majkla Džeksona…On je napisao 60 demoa za album “Bad“, a samo 11 je napravio. Imamo da cujemo dosta toga, tako da je to bilo sjajno iskustvo.
Lijev dokumentarac će biti jedna od stvari kojom će se proslaviti 25. godišnjica od izlaska albuma “Bad“, na kome su se našli hitovi poput “Smooth Criminal“ i “The Way You Make Me Feel“.
Album će ponovo biti izdat 18. septembra sa dodatnim pesama, DVD-jem i bonus materijalom, a Lijev film bi trebao kasnije ove godine da bude završen, ali se još uvek ne zna tačan datum.
Pored Džeksonove umetničke strane, Li kaže da će dokumentarac prikazati malo više lične strane preminule legende.
-Imao je sjajan smisao za humor i bio je zabavan, tako da ćete videti dosta toga -, najavio je ovaj reditelj.
Li je razgovarao za dokumentarac sa poznatim muzičarima počevši od Kanje Vesta i Maraje Keri do Šeril Krou, koja je bila Džeksonov prateći vokal na njegovoj turneji “Bad“.
Pored dokumentarca Li takođe planira da održi rođendansku počast Majklu Džeksonu u Bruklinu 25. avgusta. Pevač bi ove godine napunio 54.
Majkl Džekson je umro 25. juna 2009. godine.

 

Povezana vest:  Hju Džekmen: Sve je u redu posle nove intervencije