hobbitposter1

„Hobit“ kao trilogija?

 

Reditelj Piter Džekson nagovestio je da bi njegova filmska adaptacija romana Dž. R. R. Tolkina „Hobit“ mogla da bude trilogija. Džekson je već podelio Tolkinov roman u dva filma – „The Hobbit: An Unexpected Journey“ (Hobit: Neočekivano putovanje) i „The Hobbit: There and Back Again“ (Hobit: Tamo i natrag) koji bi u bioskopima trebalo da se pojave krajem ove i sledeće godine.

Povezana vest:  Film „Ime Naroda” Darka Bajića otvara Festival evropskog filma Palić

Kako prenosi „Gardijan“, reditelj Oskarom nagrađene trilogije „Gospodar prstenova“ je na pitanje obožavalaca da li će „Tamo i natrag“ podeliti na dva dela rekao: „Razgovarali smo sa studijem o materijalu koji ne možemo da snimimo i pitali smo ih da nešto snimimo iduće godine“.

-Ne znam šta će od svega toga ispasti, da li će biti produženih verzija ili ne. Ali pregovori su u toku – rekao je Džekson na Komik Konu – okupljanju ljubitelja filma, stripa i pop kulture – u San Dijegu.

Povezana vest:  Društvena igra "Monopol" postaje film

Ekstra materijal mogao bi da se odnosi na dodatke koji se pojavljuju u romanu „Gospodar prstenova“, na kraju „Povratka kralja“ i koji pružaju dodatne informacije o istoriji Srednje zemlje, Hobitima, gde se Gandalf nalazio tokom avantura Bilba Baginsa i Patuljaka…

-Tu su delovi priče koje bismo voleli da ispričamo a nismo do sada bili u prilici – rekao je Džekson.

Povezana vest:  Dani domaćeg filma u više od 40 bioskopa širom Srbije