Michael-J-Fox2
Majkl Džej Foks glumi oca sa Parkinsonovom bolešću
Američki glumac Majkl Džej Foks, koji se 2000. godine penzionisao zbog Parkinsonove bolesti, glumiće u novoj TV komediji koja će donekle biti zasnovana na njegovom životu, prenose agencije.
Televizija En-Bi-Si (NBC) saopštila je juče da je zatražila 22 epizode još uvek neimenovane komedije koja će se emitovati u jesen 2013. i u kojoj će glumiti zvezda serije „Svi gradonačelnikovi ljudi“ i filmova „Povratak u budućnost“.
U seriji, Foks će igrati oca troje dece koji mora da balansira između porodice, karijere i izazova Parkinsonove bolesti, degenerativnog oboljenja nervnog sistema.
„On (Foks) je optimista i klasa za sebe i ne sumnjam da će lik koji će stvoriti biti istovremeno i prepoznatljiv i duhovit“, saopštio je šef zabavnog programa NBC-a Robert Grinblat.
Foks, 51, postao je poznat osamdesetih godina prošlog veka serijom „Porodične veze“ i filmovima „Povratak u budućnost“.
Za ulogu u seriji „Svi gradonačelnikovi ljudi“ dobio je više nagrada ali se 2000. delimično povukao jer su se simptomi Parkinsona pogoršali.
Poslednjih godina ovaj kanadski glumac pozajmio je glas „Stjuart litlu“ i gostovao je u serijama poput komedije „Crub Your Enthusiasm“ i „Dobre žene“.
Snimanje novog sitkoma počeće ove godine, a glumačka podela biće saopštena kasnije, navodi televizija.
Povezana vest:  "PRVI OSVETNIK: KAPETAN AMERIKA” stiže u bioskope!