Helen Miren kao Prospera

Helen Miren u filmu „Vrata“ reditelja Ištvana Saba

 

Najnoviji film poznatog mađarskog reditelja, oskarovca Ištvana Saba „Vrata“, sa dobitnicom Oskara Helen Miren i austrijskom glumicom Martinom Gedek u glavnim ulogama, prikazivaće se u srpskim bioskopima od 6. septembra, najavio je danas distributer MegaComFilm. Reditelj i scenarista Sabo čiji je film „Mefisto“ osvojio Zlatnu palmu u Kanu za najbolji scenario, a potom i Oskara za najbolji strani film, a izdvajaju se još filmovi „Sastanak sa Venerom“, „Na čijoj strani“, „Kao Julija“, u filmskoj drami „Vrata“, adaptaciji istoimenog romana mađarske autorke Magde Sabo, bavi se odnosom dve jake žene – poznate, usamljene spisateljice i njene kućepaziteljke, koje postaju dobre prijateljice.

Povezana vest:  „Dara iz Jasenovca“ od 12. marta krasiće repertoare njujorških bioskopa„AMC Empire“ i „Village East by Angelika“

Magda, mlada spisateljica, zapošljava stariju ženu Emerens kao kućepaziteljku. Od prvog susreta jasno je da Emerens nije obična služavka. Iako je svi u gradu znaju i poštuju, niko ne zna ništa o njenom životu, niti je iko ikada bio u njenom domu. Dramatični događaj u Magdinom životu, nateraće Emerens da otkrije deliće svoje traumatične prošlosti koja objašnjava njeno čudno ponašanje i koja će prijateljstvo dve žene dovesti do tragičnog kraja.

Povezana vest:  Danas počinje 14. filmski festival u Motovunu