oskar statue 1Dolbi teatar spreman za Oskare

Ista dvorana, ali novog imena, Dolbi teatar u Los Anđelesu, spreman je da dočeka sve učesnike svečane dodele Oskara.
Dodela prestižnih nagrada Američke filmske akademije biće prvi put ove godine održana u Dolbi teatru, istoj dvorani kao i dosad, samo pod novim imenom koje je dobila kada je u junu prošle godine audio kompanija „Dolbi lab“ otkupila prava na njen naziv.
Pozorište se zvalo Kodak od otvaranja 2001. godine, ali je kompanija „Kodak“ bankrotirala prošlog januara.
Osim imena i logoa, izgled pozorišta se nije mnogo promenilo, ali predstavnici Dolbija kažu da će 24. februara zvuk u njemu biti sasvim drugačiji, zahvaljujući novoj audio tehnologiji koju su u njega ugradili.
Moderno zdanje, koje može da primi 3.400 gostiju, bilo je domaćin ceremonija Oskara od 2002.
-Bilo da gledaju dodelu Oskara na tabletu, računaru, na kućnom bioskopu ili ovde u pozorištu, gledaoci će moći da uživaju u novom kvalitetu zvuka – istakao je Dejvid Grej, podpredsednik Dolbija, navodeći da je u dvorani postavljeno 187 novih zvučnika.
-I mi i organizatori želimo da šou zvuči što je bolje moguće – dodao je on.
Grej je precizirao da će tokom čitavog prenosa dodele Oskara biti obezbeđen petokanalni „surround“ zvuk, što dosad nikada nije bio slučaj.
U Dolbiju kažu da je sve ovo samo početak jednog dugog druženja sa Oskarima koji imaju ugovor sa vlasnicima pozorišta, grupacijom CIM, na još 20 godina.

Povezana vest:  Anđelina Džoli bi da bude deblja za venčanje