TRA-SG-00013Upoznajte svoj um na premijeri filma „Trans“

„Trans“, novi film oskarovca Denija Bojla premijerno će biti prikazan 24. aprila u 20h u bioskopu „Cineplexx Delta City“. Na premijeri, gledaoci će imati prilike da se upoznaju sa pravom hipnozom i provere koliko su podložni sugestiji uz pomoć hipnoterapeuta Tatjane Beočanin.
Hipnoza je centralna tema psihološkog trilera u kom glavne uloge igraju Vinsent Kasel, Rozario Doson i Džejms Mekavoj, a sertifikovani hipnoterapeut iz Hipno centra Beograd, Tatjana Beočanin, pojasniće šta je prava hipnoza i koje su njene mogućnosti. Uz nekoliko interesantnih aktivnosti u kojima će moći da učestvuju samo gledaoci premijerne projekcije, terapeutkinja će predstaviti kako funkcionišu hipnoza i naša podsvest.
Kako bi što uverljivije prikazao hipnoterapiju u filmu, Deni Bojl je angažovao i kliničkog psihologa kao konsultanta za hipnozu.
„Kada gledate velikog hipnotizera kako radi, to nije lažno, to nije magični trik. Možete videti da hipnotisani ljudi nisu glumci i da se ne foliraju. Ako ih napravite slepim za trenutak, oni su stvarno slepi – i onda im se vrati vid. Vi mislite „Kako to radi?“. Jako je zabavno. Zato što je um interesantna stvar za film, mi smo želeli malo dublje da proučimo ove ideje. To su sve ove stvari oko svesnog i nesvesnog i šta kontroliše šta. Misliš da imaš kontrolu nad onim što pričaš, ali ti u stvari ne znaš šta ćeš uraditi sledeće.“
U filmu, Sajmon, trgovac umetničkim delima, gubi vrednu sliku i pamćenje usred velike pljačke. On se udružuje sa hipnotizerom kako bi povratio pamćenje i pronašao izgubljeno umetničko delo, ali, kako sećanje počinje da mu se vraća, Sajmon shvata da bi možda bilo bolje da je zauvek zaboravio.
Na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, „Trans“ će se naći od 25. aprila.

Povezana vest:  Film “Na mlečnom putu” Emira Kusturice u bioskopima od 25. februara