Keira KnightleyDžo Rajt režira, Kira Najtli glumi u „50 nijansi“?

Filmski režiser Džo Rajt glavni je favorit za reditelja filmske adaptacije erotskog romana E L Džejms „Pedeset nijansi – Siva“, a budući da je Kira Najtli glumila u većini njegovih filmova, sve su šanse da bi ona mogla da odigra ulogu naivne studentkinje Anastazije Stil.
List „Holivud riporter“ prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Rajt koji ima dugogodišnje veze sa studijima „Focus“ i „Universal“ koji su platili pet miliona dolara za prava na roman, glavni favorit za režiju filma prema scenariju Keli Marsel.
Rajt i Najtli (28) sarađivali su na tri filma „Gordost i predrasuda“, „Pokajanje“ i „Ana Karenjina“ a glumica, kako podseća „Indipendent“ ima iskustva kada je reč o sado-mazo odnosima jer je igrala histeričnu pacijentkinju koju je Majkl Fasbenderov Karl Jung tukao četkom za kosu u filmu „Opasan metod“ Dejvida Kronenberga.
Kada je reč o ulozi problematičnog milijardera Kristijana Greja, najviše se pominju Rajan Goslin, Ijan Somerhalder i Fasbender.
Najtli, koja se udala prošle nedelje, izjavila je u decembru da nije zainteresovana za ulogu ali sa ulaskom Rajta u celu priču, situacija će se možda promeniti.
Trilogija E L Džejms prodata je u milionskim tiražima širom sveta i već mesecima traju spekulacije o tome ko će snimiti filmsku adaptaciju romana koji je u Srbiji objavila „Laguna“.

Povezana vest:  Trejler za film "Knjiga spasa" sa Denzelom Vošingtonom