jennifer garnerHale Beri i Dženifer Garner protiv paparaca

Holivudske zvezde Hale Beri i Dženifer Garner svedočile su pred zakonodavnom komisijom kalifornijskog parlamenta, tražeći da se izglasa zabrana fotografisanja dece poznatih ličnosti i uvedu drakonske kazne.
Dve glumice došle su u Sakramento kako bi podržale predlog zakona koji proširuje definiciju uznemiravanja maloletne dece njihovim fotografisanjem i snimanjem bez dozvole roditelja.
-Mi nismo samo razmažene zvezde. Mi smo i majke koje pokušavaju da zaštite svoju decu – izjavila je Beri, dodavši da se zbog navalentnih paparaca njena ćerka Nala (5) plaši da ide u školu.
-Tražim od vas, kao roditelje, da obratite pažnju na ovaj problem. Da li biste postupili drugačije da su u pitanju vaša deca? – upitala je Garner.
-Postalo je neizdržljivo. Ne znamo kako da zaštitimo decu. Paparaci nas stalno prate, u školu i kod lekara. Ne mogu stalno da se svađam sa njima iz dana u dan. Traumiraju mi decu – navela je surpuga Bena Afleka i majka troje dece od sedam, četiri i jednu godinu.
Američki mediji i paparaci su zbili redove protiv predloženog zakonskog teksta za koji kažu da ograničava pravo na informisanje.

Povezana vest:  Film i knjiga "Lavirint - Nemoguće bekstvo"