Keri 4Rimejk horof filma „Keri’ od danas u bioskopima

Rimejk horor filma „Keri“, koji je sinoć prikazan na reviji Sinemanija, biće od danas na redovnom bioskopskom repertoaru, najavio je danas domaći distributer i organizator revije „Tak“.
Film je zasnovan na istoimenom bestseleru Stivena Kinga.
Novu verziju režirala je Kimberli Pirs. Naslovnu ulogu igra Kloi Grejs Morec, a u ansamblu su Džudi Grir, Porša Dabldej, Aleks Rasel, Gabrijela Vajld, Ansel Elgort, Džulijan Mur.
Film je prilagodjen sadašnjici i ponašanju današnjih tinejdžera. Glavna junakinja je stidljiva devojka, odbačena od vršnjaka i zlostavljana od strane labilne i religiozne majke (Džulijan Mur). Pod pritiskom Keri otkriva i oslobadja svoje telekinetičke moći uz pomoć kojih teroriše mali grad u kojem živi.
Morec je jedna od najtraženijih mladih glumica. Još sa pet godina počela je da se pojavljuje na televiziji, a sa šest započinje filmsku karijeru u Los Andjelesu. Igrala je u filmu Martina Skorsezea „Hugo“, koji je osvojio pet Oksara. U pripremi su njeni filmovi „Laggies“, „The Equalizer“, „Dark Places“.
Rediteljka i scenarijstkinja Pirs karijeru je započela filmom „Dečaci ne plaču“, koji je zasnovan na istinitom dogadjaju, a osvojio je Oskara (Hilari Svonk za najbolju žensku ulogu), Zlatni Globus i veliki broj drugih nagrada.
Popularnost „Keri“ datira od 1974. godine kada je tada mladi Stiven King započeo karijeru pisanja horor štiva. Inspirisan stvarnim slučajevima povučenih devojaka iz svojih srednjoškolskih dana, King je majstorstvom pripovedanja postavio ime Keri za sinonim poniženja, represije i osvete.
Prva filmska verzija snimljena je 1976, u režiji Brajana De Palme, a naslovnu ulogu igrala je Sisi Spejsik.

Povezana vest:  Kolin Firt se razboleo glumeći Džordža Šestog