srdan_golubovicFCS dodelio 34,3 miliona dinara Golubovićevom filmu Krugovi
Filmski centar Srbije podržaće novi projekat Srdana Golubovića „Krugovi“ sa 34,3 miliona dinara, na osnovu rezultata konkursa za sufinansiranje domaćih dugometražnih filmova u ovoj godini, navodi se na sajtu www.fcs.rs.
Upravni odbor FCS-a je krajem decembra 2009. godine odlučio da će sredstva za sufinansiranje otići „Krugovima“, kao i projektima „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića, „Ustanička ulica“ Gorana Gajića, „Ničije dete“ Stefana Arsenijevića i „Bajaco Bluz“ Lazara Ristovskog.
Na osnovu nove odluke FCS-a, koja je doneta 19. aprila, za ove filmske projekte ukupno je izdvojeno 128,1 milion dinara.
Golubovićevi „Krugovi“ dobiće 34,3 miliona dinara, „Top je bio vreo“ prema prozi Vladimira Kecmanovića dobiće 25 miliona, „Ustanička ulica“ 23,7 miliona, „Ničije dete“ 23,5 miliona i „Bajaco bluz“ 21,6 miliona dinara.
Upravni odbor FCS-a je na sednici od 20. aprila odlučio da sa ukupno 41 milionom dinara pomogne projekte „Dr Rej i njegovi đavoli“ Dinka Tucakovića, „Miris kiše na Balkanu“ Ljubiše Samardžića, „Parada“ Srđana Dragojevića i „O bubicama i herojima“ Petra Pašića, „koji su sami prikupili određena novčana sredstva, a nisu podržani od stalne konkursne komisije FCS“.
Dragojevićevoj „Paradi“ na osnovu odluke FCS sleduje 15 miliona dinara, „Dr Reju i njegovim đavolima“ i „Mirisu kiše na Balkanu“ po 10 miliona dinara, dok će „O bubicama i herojima“ dobiti šest miliona dinara.
Povezana vest:  Kad si u Rimu u bioskopima od 8. aprila