EF-S 10-18mm f4.5-5.6 IS STM FRA w CAPEF 16-35mm f4L IS USM FRA w CAPProširite vidike sa Canonovim novim ultraširokougaonim objektivima sa zumom

Canon danas u svoju ponudu objektiva EF dodaje dva nova širokougaona objektiva visokih performansi sa zumom – modele EF 16-35mm f/4L IS USM i EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. Osmišljen za profesionalne fotografe i entuzijaste, EF 16-35mm f/4L IS USM je objektiv profesionalnih karakteristika iz serije L, koji nudi izuzetne performanse kroz ceo raspon zumiranja. Kompaktan i lagan model EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM namenjen je Canonovim DSLR fotoaparatima EOS sa ugrađenim senzorom APS-C koji su namenjeni potrošačima. Idealan je za korisnike koji žele da prošire svoje vidike i smeste više toga u svaku fotografiju. Optički stabilizator slike i tehnologija STM pri tome pomažu da širokougaone fotografije budu uvek oštre i jasne, a isto vredi i za HD videozapise.
Visoka preciznost, visoke performanse, široki ugao– EF 16-35mm f/4L IS USM
EF 16-35mm f/4L IS USM nudi velike mogućnosti za profesionalne fotografe i entuzijaste koji često snimaju perspektive širokog ugla – kao što su fotografi pejzaža ili arhitekture – ali i za korisnike koji često fotografišu u skučenim prostorima. Objektiv nudi veliku fleksibilnost, uz prvorazrednu konstrukciju i fiksni otvor blende od f/4, omogućavajući tako postizanje jasnih, oštrih rezultata čak i u najizazovnijim situacijama.
Novi EF 16-35mm f/4L IS USM je prvi Canonov ultraširoki objektiv iz serije L koji je opremljen Canonovom čuvenom tehnologijom optičkog stabilizatora slike s četiri položaja brzine zatvarača – što predstavlja značajnu prednost nad objektivima bez stabilizatora i pomaže da slike uvek budu zabeležene do najsitnijih detalja. Novodizajnirani sistem optičkog stabilizatora nudi niz dodatnih poboljšanja, uključujući žiro-senzore za veću tačnost prilikom tradicionalnog fotografisanja ili prilikom fotografisanja panoramskih snimaka.
Prvorazredne optičke tehnologije i vrhunski dizajn
Brzo i tiho automatsko fokusiranje fotografima i na ovom objektivu omogućava Canonov revolucionarni prstenasti ultrazvučni motor – idealan za snimanje u načinu rada AI Servo AF. Prsten za fokusiranje smešten na objektivu omogućava potpunu kontrolu prilikom fotografisanja, bez obzira koristi li se automatsko ili ručno fokusiranje, što fotografima daje slobodu da precizno prilagode fokus konkretnim uslovima.
Kako bi garantovao najviši kvalitet slike, optički dizajn objektiva sadrži dva UD sočiva koje pridonose smanjenju hromatske aberacije i uklanjanju zamućivanja boje. Premaz Super Spectra smanjuje pojavu senki i odbljesaka, a fluorinski premaz na prednjim i stražnjim elementima sprečava da na njih prijanjaju čestice prašine i kapi vode. Zahvaljujući kružnoj blendi s devet listića, fotografi mogu uživati i u prekrasnim efektima pozadinske zamućenosti i dubinske neizoštrenosti pozadine (tzv. „bokeh“).
Spoljašnjost objektiva omogućuje izuzetno jednostavno korišćenje, uz profesionalne performanse. Objektiv je oblikovan tako da bude kompaktan i lagan te ugodan za držanje, a da istovremeno omogući intuitivan pristup podešavanju zuma i fokusa. Profesionalnom utisku pridonosi i premaz s teksturom kože.
Vidite više, zabeležite više – EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
Novi EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM savršen je objektiv za korisnike koji žele povećati svoju postojeću zbirku objektiva i smestiti što više detalja u svaku fotografiju. Impresivna ultraširoka žarišna daljina od 10 mm do 18 mm omogućuje snimanje različitih scena – od širokih pejzaža i urbanih krajolika na godišnjem odmoru pa do širokih zajedničkih fotografija na zabavama i proslavama. Canonova stručnost na polju optike omogućila je da se široka žarišna daljina smesti unutar impresivno kompaktnog i laganog objektiva koji se može bez problema smestiti u fotografske torbe ili čak i u manje ručne torbe ili rančeve.
Fotografisanje iz ruke uvek rezultuje oštrim i mirnim fotografijama, zahvaljujući optičkom stabilizatoru slike s četiri položaja zatvarača. Canonova tehnologija STM omogućava, pak, automatsko fokusiranje visokih performansi kod fotografisanja i gotovo potpuno nečujno automatsko fokusiranje prilikom snimanja videozapisa. U spoju s EOS DSLR fotoaparatima koji podržavaju automatsko fokusiranje prilikom snimanja videozapisa, tehnologija STM rezultuje tečnim kontinuiranim fokusom, idealnim za praćenje objekata u pokretu te daje glatke prelaze kada se fokus pomera s jednog objekta na drugi. Tiho fokusiranje takođe sprečava da neželjena buka zasmeta zvučnoj podlozi videozapisa, osiguravajući da je snimljeni zvuk istovremeno jasan i veran izvornom zvuku sa scene. EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM opremljen je UD sočivima kao i nizom optimizovanih premaza za sočiva, kako bi pružio nenadmašne grafičke performanse na svim žarišnim daljinama.
EF 16-35mm f/4L IS USM – najvažnije karakteristike:
Konstrukcija i optika serije L
Fiksni maksimalni otvor blende f/4
Optički stabilizator slike s četiri položaja zatvarača
Brzo, tiho automatsko fokusiranje
Vrhunski kvalitet slike
Kružna blenda s devet listića
Potpuno ručno fokusiranje
Najmanja žarišna udaljenost od 0,28 m
Nerotirajuće prednje sočivo
Otporan na vodu i prašinu

Povezana vest:  Telefon Honor 8x premijerno predstavljen u Pragu uz najavu saradnje sa kompanijom Red Bull

EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM – najvažnije karakteristike:
Ultraširokougaoni objektiv sa zumom za
DSLR fotoaparate EOS sa senzorom APS-C
Lagan i kompaktan
Glatko, gotovo nečujno fokusiranje uz STM motor
Optički stabilizator slike s četiri položaja zatvarača
Vrhunski kvalitet slike
Premaz Super Spectra
Najmanja žarišna udaljenost od 0,22 m
Prsten za ručno fokusiranje
Kružna blenda
Opcioni poklopac za objektiv

Povezana vest:  Kaspersky Lab podstiče da zaštitimo decu dok koriste mobilne uređaje