Huawei Honor 6Huavei lansirao Honor 6 mobilni telefon

Kompanija Huavei lansirala je Honor 6 prvi 4G mobilni telefon baziran na Kirin 920 osmojezgarnoj platfomi koji podržava LTE Cat.6 konekciju i omogućava do sada najveću brzinu preuzimanja od 300Mbps.
Kako se navodi u saopštenju kompanije, Honor 6 je zasnovan na Android 4.4.2 operativnom sistemu, a prati ga i novi slogan brenda „Hrabro pokaži ko si“.
Kirin 920 je zasnovan na little.BIG arhitekturi, poseduje četiri moćna A15 jezgra i četiri štedljivija A7 jezgra.
Pomoću osam komplementarnih i redundantnih jezgara, Honor 6 može da ostvari inteligentan raspored i proizvoljnu kombinaciju opterećenja procesora, poboljša centralne procesorske jedinice za 200 odsto i smanji potrošnju energije za 35 odsto.
Osim Kirin 920 čipa, Honor 6 ima glavnu frekvenciju od 800Mhz i dvokanalni 3GB LPDDR3 uparen sa izvrsnim 16GB ROM-om, pa lako može dostići rezultat od 40700 poena na benćmark testovima, što ga svrstava među najbolje smart telefone na tržištu.
Takođe, Kirin 920 je prvi čip na svetu sa ugrađenim audio procesorom Tensilica HIFI3, koji podržava super HD audio kodiranje i dekodiranje, kao i UHDV ili super UHDV video zapise.
Kako navode u kompaniji Huavei Honor 6, sa nezavisnim inovativnim čipom, predstavlja revolucionarni uređaj u oblasti smart telefona koji diktira nove tehnološke trendove.
Odlikuju ga odlične performanse- prednja strana telefona je 75,7 odsto prekrivena displejom telefona i poseduje okvir od samo 2,86 milimetara. Kućište je izrađeno od aluminijuma, zadnja kamera je 13 megapiksela, a prednja pet megapiksela.
Prisutna je i podrška za LTE, Dual-band WiFi, i 16/32GB interne memorije sa slotom za microSD karticu.

Povezana vest:  Politika i sport među najpopularnijim temama spam i-mejlova u drugom kvartalu