HTC-Legend_VIPVip podržava Android zajednicu u Srbiji sa novim mobilnim aplikacijama

 

Vip mobile je danas najavio drugu rundu konkursa za razvoj lokalno primenljivih Android aplikacija – Vip Android izazov 2.0. Korisnici telefona sa Android platformom odlično su prihvatili 64 domaće aplikacije iz prethodnog konkursa, a njihove sugestije o tome koje bi nove mobilne servise rado koristili u budućnosti bile su dovoljan razlog da Vip ovaj konkurs podigne na sledeći nivo.

-Zato što nam je stalo do naših korisnika, uvek smo spremni da ponudimo najbolja rešenja za njihovu mobilnu komunikaciju. S obzirom da smo tržišni lideri u segmentu pametnih telefona, želimo da okupimo jaku i interaktivnu Android zajednicu u Srbiji. Siguran sam da će ovaj konkurs snažno inspirisati i podstaći talentovane programere da u kontinuitetu razvijaju korisne i zabavne aplikacije po meri domaćih korisnika – izjavio je Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Povezana vest:  Kaspersky Lab deli svoja saznanja o ljudskim faktorima u sajber „podzemlju"

Vipovi stručnjaci su predstavili svoju aplikaciju Android Vip Meni, koja se od danas nalazi na Android marketu, a olakšava pregled i preuzimanje najbolje ocenjenih domaćih aplikacija i tako dodatno promoviše lokalne sadržaje namenjene korisnicima telefona sa Android platformom.

Programeri svoje aplikacije za Vip Android izazov 2.0 mogu da prijave u okviru sledećih kategorija: Najbolje unapređena aplikacija sa prethodnog konkursa, Informacije, Zabava i Mobilne aplikacije komercijalnih servisa. Svaka od četiri kategorije nosi po tri nagrade: dve novčane – od 2.000 evra i od 500 evra,  kao i telefon HTC Desire, najbolji Android uređaj na tržištu.

Povezana vest:  Samsung Galaxy Tab S8 serija postavlja nove standarde: Najveći, najsmeliji, najraznovrsniji Galaxy tablet ikada

Novina konkursa je i uvođenje još 2 nagrade. Programeri, učesnici oba konkursa, i svi Vipovi korisnici Android telefona imaće mogućnost da po zavšetku Vip Android izazova 2.0. glasaju za svoju omiljenu aplikaciju. Glasovi programera će pobedničkoj aplikaciji doneti 2.000 evra, dok će najbolja aplikacija po izboru korisnika autoru doneti nagradu od čak 8.000 evra. Glasanje  korisnika će biti omogućeno putem specijalne aplikacije u okviru Android Vip Menija.

Ukupan nagradni fond Vip Android izazova 2.0. iznosi 22.000 evra.

Povezana vest:  SAMSUNG GEAR FIT NARUKVICE KAO POKLON U TELENORU

Registracija za konkurs počinje danas i traje do 31. jula, a programeri gotove aplikacije mogu da pošalju do 1. septembra. Dodela nagrada je zakazana za 30. septembar, a dobitnici  Nagrade programera i Nagrade korisnika biće poznati 28. oktobra.

Učesnici mogu da pošalju više od jedne aplikacije i svaka od njih ima šansu da osvoji neku od nagrada. Sve registrovane aplikacije biće na raspolaganju za besplatno preuzimanje sa Android marketa, jedinstvenog mesta gde se trenutno nalazi više od 50.000 aplikacija, uključujući i 64 domaće sa prethodnog konkursa.

Više informacija o Vip Android izazovu 2.0 možete pronaći na: http://android.vipmobile.rs.