UCGGameWeekend 01Održan Ultra Centar Galaktika Gaming Weekend 2014, vikend vrelih džojstika i uzbuđenja pod visokim naponom

Drugi sprat Shopping centra Delta City, tokom vikenda je bio mesto obračuna gejmera a ulazak u Ultra Centar Galaktika, predstavljao je pravi portal u virtualni svet gde borba traje neprestano a pobednik može biti samo jedan! Veliko uzbuđenje je trajalo tokom turnira na PC i PS3 platformama a tenzija i navijanje prilikom odlučujućih borbi, dostigli su nivo NBA Play Off mečeva i utakmica UEFA lige šampiona.
Istovremeno, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i kompanije Acer – Srbija, tokom vikenda je održana izložba pod nazivom 3D gaming Serbia, gde su predstavljeni radovi domaćih autora video igara. Na izložbi su se predstavile najpoznatije domaće kompanije na polju proizvodnje igara: COFA games, Dragon’s Eye Studio, Eipix, O2D, Two i DB Studio.
Na izložbi radova koju su upriličili DEF i Ultra Centar Galaktika, domaći autori ne samo da su izložili svoje radove, već su bili u prilici i da međusobno razmene ideje i dogovore neku buduću saradnju.
Nakon otvaranja Izložbe, održana je i Board Game noć i gaming žurka.
Gaming Weekend, samo je bio uvod u redovne obračune gejmera koji će se održavati u Ultra Centru Galaktika. Kako je najavljeno, nastaviće se turniri na konzolama u PES-u i NBA 2k15. Takođe su planirane kartične igre Yu Gi Oh i Magic The Gathering, a biće organizovani i turniri na automatima, Dance machine PUMP FIESTA, TANK i drugim igrama. Svi detalji o turnirima redovno će biti najavljivani na UCG Facebook stranici.
Na ovaj način, ljubitelji igara su dobili svoje mesto u Beogradu, na kojem se mogu prepustiti žaru virtualne borbe i uzbuđenjima koje ona sa sobom nosi.

Povezana vest:  Tradicionalni PES turnir u Delta Cityju