EOS 5DS Black Beauty 09Canon revolucionarna rezolucija fotoaparata EOS 5DS i EOS 5DS R

Canon danas transformiše sastav EOS Systema predstavljanjem modela EOS 5DS i EOS 5DS R – sasvim novom generacijom DSLR fotoaparata punog kadra, ultra-visoke rezolucije. Prevazilazeći granice 35-milimetarskih senzora, novi fotoaparati nude najveću rezoluciju ikad viđenu u senzoru punog kadra – neverovatnih 50,6 megapiksela. Uz nenadmašni kvalitet, ti fotoaparati nude izuzetan spoj rezolucije, brzine i izdržljivosti, bez obzira na to da li slikate pejzaže, arhitekturu, visoku modu ili portrete, iz ličnog zadovoljstva ili profesionalno. Kada se traži isključivo najoštrija slika, EOS 5DS R takođe nudi niskoprolazni poništavajući filter koji maksimizira rezoluciju senzora i vidljivi kvalitet slike. Pored novih DSLR fotoaparata, Canon je predstavio i EF 11-24mm f/4L USM, prvi pravolinijski objektiv najšireg ugla na svetu, savršen dodatak za fotografe pejzaža i arhitekture.

Postavljanje novih standarda za DLSR fotoaparate punog kadra

Postavljajući novo merilo za fotoaparate punog kadra, modeli EOS 5DS i EOS 5DS R spajaju brzo, instinktivno rukovanje DSLR-om sa novo razvijenim CMOS senzorom rezolucije 50,6 megapiksela, dajući fleksibilnost fotografisanje različitih scena i predmeta, a posebno fotografisanje za medije velikih formata poput oglasnih plakata ili naslovnica časopisa – slučajevi u kojima je svaki piksel bitan. Napredna arhitektura senzora omogućava osetljivost u ISO rasponu 100-6400, proširivo do 50-12 800, što osigurava da su fotografije visokog kvaliteta, sa niskim stepenom šuma, preciznim bojama i širokim dinamičnim rasponom. Za dodatnu fleksibilnost, rezolucija ovih fotoaparata omogućava tri nova načina fotografisanja sa razmerama koji se podešavaju direktno u aparatu: 1,3x, 1,6x i 1:1. Vidljivi kroz tražilo, ovi modeli daju izvrsne rezultate, sa fotografijama rezolucije 19 megapiksela čak i kada se koristi 1,6x.
Stvoreni da bi izdržali i fotografski najzahtevnije situacije, dvostruki procesori DIGIC 6 ugrađeni u fotoaparate EOS 5DS i EOS 5DS R daju izuzetno brze performanse i brzi odziv koji je potreban za beleženje prvorazrednih fotografija sa izuzetnom reprodukcijom boja. Oba procesora dizajnirana su tako da bez problema mogu obrađivati ogromne količine grafičkih podataka sa senzorom rezolucije 50,6 megapiksela, istovremeno smanjujući šum na slikama i omogućavajući slobodu slikanja brzinom od pet slika po sekundi.

Povezana vest:  Revolucija 4K objektiva: Canon predstavlja UHD DIGISUPER 122 sa najširim uglom na svetu, UHD DIGISUPER 111 iCJ25ex7.6B

EOS 5DS GUI feti 2-1 english LifestyleAutomatski izuzetni

Stvoreni da osiguraju da je svaki detalj vašeg izuzetnog pejzaža ili studijske fotografije visokog moda u fokusu, fotoaparati EOS 5DS i EOS 5DS R opremljeni su naprednim AF sastavom sa 61 tačkom za fokusiranje, od kojih je 41 unakrsna, te omogućavaju neverovatnu oštrinu slike i preciznost kroz celi kadar. Oba fotoaparata bez problema održavaju fokus kada se predmeti kreću, koristeći tehnologiju EOS Intelligent Tracking and Recognition AF (iTR) kako bi pratili lica i boje. Kako bi se smanjilo zamućenje slike, Canonov sastav Mirror Vibration Control System koristi krivuljaste ploče kako bi pomerao ogledala u fotoaparatu gore i dole na strogo kontrolisani način, izbegavajući iznenadne pauze i utišavajući zvuk otpuštanja zatvarača.
Senzor za merenje RGV+IR od 150 000 piksela opremljen tehnologijom otkrivanja podrhtavanja, ugrađen u fotoaparate EOS 5DS i EOS 5DS R osigurava da se fotografije beleže sa doslednom i preciznom ekspozicijom pod različitim svetlosnim uslovima, uključujući fluorescentnu rasvetu.

Neverovatni detalji i neograničena kreativnost

Stavljajući nenadmašni kvalitet slike pod vaše prste, fotoaparati EOS 5DS i EOS 5DS R nude niz prilagodljivih načina i postavki kako bi osigurali zadivljujuće rezultate kod svake fotografije. Novi način rada Fine Detail Picture Style maksimizuje nivo detalja koji možete dobiti iz senzora, omogućavajući napredno podešavanje oštrine bez potrebe za posebnim programima za uređivanje.
Popularni kreativni načini uključujući Multiple Exposure i HDR u trenutku vam omogućavaju da izrazite svoju kreativnost na samom fotoaparatu, a ugrađena štoperica vam omogućuje fotografisanje kroz duža razdoblja i stvaranje zadivljujućih time-lapse videozapisa tako da ne morate biti stalno uz fotoaparat, nositi dodatnu opremu ili koristiti posebne programe.

Povezana vest:  Sviđate se sajber kriminalcu!

Prvorazredna, profesionalna konstrukcija i prilagodljive funkcije

EOS 5DS i EOS 5DS R stručno su konstruisani kako bi vam omogućili da radite brzo, bez obzira na okruženje, Tražilo sa 100-postotnom pokrivenošću sa elektronskim premazom čini kadriranje bitnih fotografija vrlo jednostavnim, a može se prilagoditi vašem načinu rada. Veliki, 8,11-centimetarski (3,2″) Clear View II LCD ekran sa antirefleksnom strukturom smanjuje odbljeske prilikom pregledanja fotografija, a istovremeno služi i kao vizualna i dostupna kontrolna ploča za postavke koje se najčešće koriste. Novi ekran za brzo prilagođavanje ugrađen u fotoaparat omogućava vam jednostavno podešavanje vrste, veličine i položaja ikona kako bi bile prilagođene vama ili trenutnoj radnoj situaciji.
Oba fotoaparata odišu Canonovim čuvenim dizajnerskim duhom – dugovečno kućište izrađeno od visokokvalitetne legure magnezijuma otporno na vremenske uslove – omogućava fotografisanje bez obzira na vreme, što je savršeno za fotografe pejzaža koji žele uslikati savršenu fotografiju.

EOS 5DS R: Stvoren za najveći kvalitet slike koja se može dobiti iz DSLR-a

Kada ništa drugo osim apsolutno najvišeg nivoa detalja nije zadovoljavajuće, EOS 5DS R opremljen je niskoprolaznim poništavajućim filterom kako bi osigurao najoštrije moguće rezultate. Izvrstan za fotografe pejzaža koji slikaju organske prizore, niskoprolazni poništavajući filter beleži zadivljujući nivo detalja koji su potrebni da bi se sjajna fotografija transformirala u neverovatnu.

Povezana vest:  Srbija: Najpretraživaniji pojmovi na Google pretraživaču u 2018. godini

Stručnost u optici: EF 11-24mm f/4L USM

EOS 5DS i EOS 5DS R kompatibilni su sa Canonovom bogatom ponudom objektiva EF, koja broji 71 model . Canon je danas predstavio i pravolinijski zum-objektiv sa najširim uglom na svetu1, EF 11-24mm f/4L USM. Savršen za fotografe koji slikaju pejzaže i arhitekturu, EF 11-24mm f/4L USM dizajniran je kako bi otvorio čitav novi svet kreativnih prilika, zahvaljujući super-širokom žarišnom rasponu 11-24 mm. Opremljen novodizajniranom optičkom strukturom, objektiv sadrži tri asferična sočiva, uključujući osnovni asferični element, što maksimizuje kvalitet slike i ostvaruje najniži mogući nivo distorzije, a robusno kućište omogućava mu da se koristi u ekstremnim vremenskim uslovima.

EOS 5DS – najvažnije funkcije:
• CMOS senzor rezolucije 50,6 megapiksela sa dvostrukim procesorom DIGIC 6
• Merni senzor RGB+IR od 150 000 piksela
• Slikanje do 5 slika po sekundi
• AF sastav sa 61 tačkom
• Obrezane fotografije

EOS 5DS R uključuje i:
• Niskoprolazni poništavajući filter

EF 11-24mm f/4L USM – najvažnije funkcije:
• Istražite pejzaže iz ultraširoke tačke gledanja
• Pravolinijski objektiv sa najširim uglom na svetu1
• Minimalna distorzija – savršen za arhitekturu i enterijere
• Napredni premazi na sočivima štite od zamućivanja i odbljeska
• Brzo, skoro nečujno automatsko fokusiranje sa mogućnošću potpune ručne kontrole
• Mogućnost fotografisanja i u ekstremnim vremenskim uslovima