Kompanija LG Electronic (LG) pokrenula je kampanju koja će polarnu svetlost, poznatiju i kao Aurora Borealis, učiniti vidljivom gledalištu širom planete i to na potpuno jedinstven način – uz pomoć LG 4K OLED televizora sa zakrivljenim ekranom i tehnologijom visokog dinamičkog opsega (HDR). LG će 20. jula u prestonici Islanda, Rejkjaviku, prikazati polarnu svetlost na OLED ekranima, tokom koncerta popularnog islandskog benda Of Monsters and Men, a svi zainteresovani da osvoje karte za koncert i plaćen put i smeštaj u Rejkjaviku za dvoje, mogu da se prijave putem LG Facebook stranice.

Povezana vest:  Proširite vidike sa Canonovim novim ultraširokougaonim objektivima sa zumom

Aurora Borealis na Islandu nije vidljiva u periodu od aprila do avgusta, zbog polarnih dana koji čine da ceo Island bude osvetljen skoro 24 sata dnevno. Kako bi omogućio turistima i stanovnicima ove zemlje da po prvi put vide polarnu svetlost tokom letnjih meseci, LG je pozvao skoro 1000 gostiju na koncert pod nazivom Lights Out, Stars On, na kojem će nastupiti islandski bend Of Monsters and Men. Tokom ove noći, staklene panele Koncertne dvorane Harpa u Rejkjaviku krasiće 40 velikih OLED ekrana, koji će savršeno verno prikazivati islandsko noćno nebo zahvaljujući najdubljoj crnoj boji. Naime, crna podloga OLED televizora povećava kontrast i daje bogatiju sliku, a samosvetleći pikseli isključuju potrebu za LED pozadinskim osvetljenjem, pa su boje svetle i živopisne.

Povezana vest:  HONOR otkriva ime i izgled svog najnovijeg flegšip sklopivog telefona

Osim toga, tokom kampanje će biti održana i četvoromesečna izložba fotografija islandskih pejzaža i noćnog neba koje su kreirali mnogobrojni talentovani fotografi sa Islanda. Fotografije prirodnih lepota ovog raja na zemlji biće prikazane u potpuno novoj perspektivi zahvaljujući savršenoj površini LG OLED televizora, a izložba će trajati od 20. jula do 20. novembra u Koncertnoj dvorani Harpa. Tokom ove kampanje, LG je blisko sarađivao sa nagrađivanim islandskim piscem i aktivistom Andrijem Magnasonom (Andri Magnason), kao i astrofotografom Šonom Parkerom (Sean Parker), autorom mnogih fotografija koje prikazuju Auroru Borealis.

„LG poslednjih 50 godina drži poziciju inovatora u tehnologiji izrade televizora, a naša želja da kreiramo najbolje uređaje doživela je kulminaciju današnjim OLED televizorima. Prikazivanjem prirodnih lepota islandske polarne svetlosti, stanovnici ove zemlje, kao i turisti, biće u prilici da dožive magiju prirode, kakvu može da prikaže samo LG OLED televizor“, rekao je Brajan Kvon

Povezana vest:  Nova nagrada za Gorenje dizajn