Apple-logoApple lansira novu verziju „mek minija“

 

Kompanija Apple saopštila je da na tržište lansira novu verziju svog računara „mek mini“, koja ima novi dizajn i nekoliko novih funkcija.

Nova verzija „mek minija“ je sva od aluminijuma i ima debljinu od 3,6 centimetara, što je gotovo duplo manje od starog modela, objavio je francuski nedeljnik „Nuvel observater“.

Povezana vest:  Da li vam je stalo do reputacije kompanije i dobrobiti zaposlenih? 30% IT menadžera bezbednosti je propustilo važne porodične događaje zbog proboja podataka

Taj računar sadrži i port za čitanje memorijskih kartica SD i HDMI port, moćniji Intelov procesor „Kor 2 Duo“ i grafičko rešenje kompanije „Nvidia“ – „DžiFors 320 M“ (GeForce).

„Mek mini“ se i dalje pojavljuje u dve verzije – „klasičnoj“ i SLS (Snow Leopard Server).

Prva verzija je sa procesorom od 2,4 gigaherca (ranije 2,26 gigaherca), dva gigabajta memorije, čvrstim diskom od 320 gigabajta sa 5.400 obrtaja u minuti i čitačem/rezačem DVD sadržaja.

Povezana vest:  Huawei nezaboravnim događajem predstavio nove uređaje i inovacije u svom poslovanju

Druga verzija sadrži procesor od 2,66 gigaherca (raniji 2,54 gigaherca), četiri gigabajta memorije i čvrstim diskom od 500 gigabajta, a nema čitač/rezač DVD sadržaja.