I ove godine, Beograd će biti domaćin Svetskog turnira Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) pod nazivom TWC 2016, koji će biti održan u Kombak Areni od 8. do 9. oktobra, a zvanični računar turnira, na kome će se održavati sva takmičenja, biće OMEN X by HP Desktop, prepoznatljiv po ekstremnim performansama i namenjen gejmerima koji žele samo najbolje.

„OMEN X Desktop namenjen je ozbiljnim gejmerima koji žele moćne performanse odmah po vađenju računara iz kutije, i sve to u potpuno prilagodljivom kućištu, nešto što kod tradicionalnih PC proizvođača obično nije u ponudi” izjavio je Louis Perrin, direktor odeljenja za potrošačke proizvode za EMEA region u HP Inc. „Naši inženjeri su spojili jedinstveni dizajn, koji termalno upravljanje podiže na maksimalni nivo, sa podrškom za standardne komponente, kako bi pravi entuzijasti uvek mogli da koriste najnoviji hardver i postižu vrhunske rezultate, zahvaljujući kućištu koje se lako prilagođava.”

OMEN X desktop poseduje najnoviju grafičku tehnologiju dual NVIDIA GeForce GTX 1080 kako bi upotpunio performanse bilo koje igre neverovatnim vizuelnim iskustvom. Tu je i šesta generacija Intel® Core™ i5/i7 procesora1 sa mogućnošću overklokinga2 sa VR-ready grafičkom kartom, što će pružiti opciju virtuelne realnosti (VR) i 4K iskustvo za najzahtevnije AAA gejmere.

Povezana vest:  LG kreirao monitor za gejmere sa AMD tehnologijom

HP je obezbedio vrhunski termalni menadžment koji omogućava igračima najviše moguće performanse i pun hardverski potencijal. Ovo revolucionarno rešenje uključuje tri komore koje razdvajaju komponente i optimizuju temperaturu, sa posebnim hlađenjem u svakoj od komora. OMEN X desktop takođe obuhvata podršku za do tri 120-milimetarska hladnjaka za tečno hlađenje sa izduvnim ventilima na vrhu, kao i postoljem koje kućište drži iznad podloge kako bi hladni vazduh lakše ulazio unutra, što omogućava maksimalnu ventilaciju.

Ostale bitne karakteristike ovog računara:

  • OMEN Control softver pruža potpunu kontrolu nad dizajnom, što uključuje i podešavanje LED lampi i osvetljenja u realnom vremenu
  • Kućište je usklađeno sa industrijskim standardnima po pitanju nadograđivanja i drugih modifikacija
  • Pristup unutrašnjim komponentama bez upotrebe alata, kao i poseban set alata koji je sakriven u kućištu za laku nadogradnju
Povezana vest:  LG Electronics predstavio revolucionarnu True HD IPS tehnologiju

Mogućnost sklapanja računara „od nule“ je veoma bitna svakom gejmeru-entuzijasti. Tako gejmeri koji vole sami da sastavljaju ili modifikuju svoj računar mogu da kupe prazno kućište OMEN X, koje donosi sve pomenute prednosti tri komore i industrijskih standarda, omogućavajući korisnicima znatno olakšano sklapanje računara.

Organizatori ovogodišnjeg TWC 2016 turnira su za sve posetioce obezbedili karte za besplatan ulaz, koje mogu preuzeti u HP Prodavnici u SC Ušče, II sprat, tako da će svi zainteresovani imati priliku da se uvere u sjajne mogućnosti koje nudi desktop OMEN X by HP.

 

(1)           Višejezgarni procesor je napravljen tako da poboljšava performanse određenih softverskih proizvoda. Korišćenje ove tehnologije nekim korisnicima i nekim softverskim aplikacijama neće doneti poboljšanje. Performanse i radni takt procesora variraju zavisno od instaliranih aplikacija i hardverske i softverske konfiguracije uređaja. Intelova numeracija nije pokazatelj boljih performansi.

Povezana vest:  U susret praznicima, Intel smanjuje cene SSD diskova

(2)           Promena takta i/ili voltaže procesora može: (i) smanjiti stabilnost i upotrebljivost sistema, procesora i drugih sistemskih komponenti; (ii) prouzrokovati prestanak rada procesora i drugih sistemskih komponenti; (iii) redukovati performanse sistema; (iv) prouzrokovati dodatno grejanje ili neku drugu štetu; i (v) uticati na integritet podataka sistema. HP i Intel nisu testirali i ne garantuju za rad procesora izvan propisanih specifikacija. HP i Intel nisu testirali i ne garantuju za operacije drugih sistemskih komponenti izvan industrijski propisanih specifikacija. HP i Intel ne preuzimaju odgovornost da će procesor i druge sistemske komponente, u slučaju promene takta i/ili voltaže, biti spremne za bilo koju posebnu vrstu upotrebe.